Életmód / Ezotéria

Hallottál már a 13. csillagjegyről? Pedig létezik!

Hallottál már a 13. csillagjegyről? Pedig létezik!

Nem új csillagjegy

Mikor a NASA 2011-ben először említést tett a tizenharmadik csillagjegyről, hirtelen mindenki azt hitte, hogy egy új, mindent megváltoztató felfedezésről van szó, egy olyan új információról, amitől az internet szinte felrobbant. Azonban a Kígyótartó létezése nem csak kilenc évre vezethető vissza, hanem szinte időszámításunk kezdetéig, ugyanis a babiloniak már ekkor is tudtak a jegy létezéséről, csupán egy egyszerű ok miatt merült feledésbe: a babiloniak már kétezer évvel ezelőtt is a tizenkét hónapos kalendárium „rendszert” használták, amit egyszerűen csak nem szerettek volna átvariálni.

Vicces, nemde?

Ilyen a jegy szülötte

A Kígyótartó jegy szülötteinek is épp úgy megvannak a jellemvonásai, mint a másik tizenkettőnek. De milyen is az az ember, aki november 29. és december 17. között született?

A csillagképben a kígyó feje a tudás felé fordul (Északi Korona), farka pedig a kézben tartott szexuális, teremtő, nemző erőt jelképezi. A Kígyótartók hatalma tehát összetett: mérhetetlen tudást birtokolnak, miközben ösztönerejüket is irányítják. Kiemelkedő a kommunikációs készségük is, és magasfokú spirituális fogékonysággal bírnak. Ők azok, akik szinte „belelátnak” a másik ember lelkébe – ezért is gyógyítanak könnyedén.

A dátumok összefolynak a Skorpió és a Nyilas jegy dátumaival is, ezért könnyen lehet, hogy a jelenlegi csillagjegyed jellemzői mellett ezekben is magadra ismertél.

Nincs ellentéte

Minden jegynek megvan az ellentéte is, akivel egyáltalán nem jön ki, egyszerűen olyanok, mint a tűz és víz. Például ha Bak vagy, akkor a Nyilasokkal biztosan nehezen jössz ki, és így tovább. A Kígyótartó azonban ebben is egyedi eset, ugyanis nincs ellenpólusa, ráadásul nem tartozik egyik elemhez sem (föld, víz, levegő, tűz). Titokzatosnak viszont elég titokzatos.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást