A halász levese

A halász levese

Címlap / Életmód / Receptek / A halász levese

A klasszikus halászlékkel sokat kell bajlódni. Próbálj ki egy gyors hallevest, zsenge halfiléből és könnyű zöldségekből.

Hozzávalók 2 személyre:

– 1 evőkanál olívaolaj
– 2 póréhagyma, durván félhold alakúra vágva
– 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
– 1 kis fej édeskömény megtisztítva, apró kockákra vágva
– 50 ml száraz sherry likőrbor
– 4 közepes paradicsom kockára vágva
– 1 / 2 teáskanál csípős paprika, apróra vágva
– só
– 45 dkg édesvizi fehér halfilé, 2 cm-es darabokra vágva
– 20 dkg fagyasztott fekete kagyló, megtisztítva
– 1 csokor friss zöldpetrezselyem, durván vágott
– 10 dkg vegyes olajbogyó

Elkészítése

1. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes-magas hőre, adjuk hozzá a póréhagymát, fokhagymát, édesköményt és kevergetés mellett puhítsuk meg az egészet.
2. Öntsük hozzá a sherryt, paradicsomot, piros paprikát, sót ízlés szerint és forraljuk fel. Öntsünk hozzá 500 ml vizet. Csökkentsük a hőt és pároljuk 15 percig.
3. Adjuk hozzá a halat és kagylókat, borsozzuk ízlés szerint, lassú tűzön, óvatosan meg-megkeverve főzzük 4-5 percig.
4. Keverjük hozzá a petrezselymet. Tálaljuk olajbogyóval.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást