A hajszínedhez illő tökéletes smink

A hajszínedhez illő tökéletes smink

Címlap / Stílus / Arc / A hajszínedhez illő tökéletes smink

Hogy kiemeld hajszínedet, nem mindegy, milyen sminket használsz. Tudd meg, hogy a hajszínedhez milyen rúzs, alapozó, szemfesték illik a leginkább!

Milyen smink illik hozzád?

Végre úgy érzed megtaláltad azt a hajszínt, ami illik hozzád. De nem mindegy, milyen sminkkel teszed még elbűvölőbbé magad, egy rosszul megválasztott smink ugyanis nem emeli ki hajszínedet és elronthatja megjelenésedet.

Sötétbarna

A sötétebb hajszín jobban fénylik, mint a világos, ezért a barna hajúaknak mindig úgy tűnik, friss a megjelenésük. Válassz narancssárga árnyalatot tartalmazó ajakrúzsokat, mert ezek kiemelik a csokoládébarna tónusait.Ne hanyagold el a szemöldököket sem, egy sötétbarna szemöldökceruzával emeld ki a szemöldököket, a sötét haj mellett ugyanis furcsán néz ki a világos, halvány szemöldök.Az ajakrúzshoz találó szájkontúr ceruzával emeld ki ajkaidat – a szájceruza ugyanis hosszú órákig fennmarad és frissen sminkelt hatást kelt.A szemhéjat festheted a barna bármely árnyalatára, a ragyogó aranytól a sötét füstös barnáig. Ha barna a szemed, akkor a kék szemfesték is nagyszerűen fog állni.

Kép forrása: Lindsay Price

Világosbarna

Az ennyire meleg tónusú hajat a szilvaszín szemfestékek és meleg tónusú ajkak tudják a leginkább kiemelni.
Emeld ki természetes bőrszínedet egy színezett hidratáló alapozóval.
A világosbarna hajúaknak a füstös barna vagy tópszínű szem tökéletes választás. Szemceruzának a fekete és sötétbarna is jól áll. Szemöldökceruzának használj sötétbarnát.
Ajakrúzsnak használj sötét rubinvörös árnyalatot, vagy ha a szemeket erősen kiemelted, egy kellemes mézszínű árnyalatot. Az orcákat pirosítsd egy barackszín pirosítóval.

Vörös

Ha vörös a hajad, akkor kerüld a fakó, semleges árnyalatokat, ezek ugyanis nem léphetnek versenybe a vörös hajjal, inkább az élénk színek után kell keresgélned. Szerezz be egy mély-lila szemceruzát, hozzá pedig barna árnyékoló szemhéjpúdert.
Az ajkak se maradjanak halványak, egy élénkebb vöröses árnyalat a legjobb választás.Hacsak lehet, alkalmazz pirosítót is, ennek árnyalatát arcszínedhez kell igazítanod. A vörös hajúaknak nagyszerűen áll a pirosító.

Platinaszőke

Az ennyire világosszőke hajnál fontos az erősebb smink, ellenkező esetben az arc teljesen elhalványul. Ezért egy bronzosítót tartalmazó púdert érdemes alkalmaznod. A szemeket sötét tónusú szemfestékkel kell kiemelned, ezekből is a semleges árnyalatokat keresd, mint a tópszín, szürkék vagy füstös feketék. Az ajkak maradjanak kevésbé kiemeltek, egy világos rózsaszín a legjobb választás. A szemöldöknek kaphatók direkt szőkéknek való, kellemes világosbarna (Soft Blonde) árnyalatú szemöldökceruzák. A fekete szempillaspirál nélkülözhetetlen sminkkellék a szőkék számára.

Sötétszőke

Ha sötétebb, hamuszürke hajszíned van, akkor világosabb, tompább sminket kell alkalmaznod. Próbálj ki egy üde rózsaszínes árnyalatú szájfényt.
A szemeken egy természetes barna vagy olívaszín jól fog állni, esetleg kombinálhatod egy kis arannyal vagy rózsaszínnel. Szerezz be egy sötétbarna szemceruzát is, ezzel csodásan kiemelheted a szemeidet és menni fog a barnás szemhéjfestékeiddel is.
Egy barna szempillaspirállal emelheted ki szempilláidat. Ez a legjobb módja egy “lágyabb” hatás elérésének, ha a szempillákat nem fested túl merészre.  

Fekete

A fekete hajúaknak mindig úgy tűnik, mintha harmatos bőrük lenne, köszönhetően az arcbőr és hajszín közti kontrasztnak.
Használj a bőrszínednek megfelelő krém alapozót, erre jöhet egy bronzosító vagy krém pirosító, a pirultabb hatásért. Az ajakrúzsokat illetően válassz mélyebb, sötétvörös árnyalatokat, melyet szájfénnyel tégy optikailag dúsabbá. A szemeken egy füstös szemsmink a legjobb választás. Szerencsére sok szemhéjfesték szín közül válogathatsz: sötétkék, arany, ezüst, mély barnák, tópszín, szürkék. Szempillaspirálnak nemcsak feketét használhatsz, de a sötétkék vagy sötétbarna árnyalatok is jól állnak neked (utóbbi két esetben a szemhéjfestékben is alkalmazd a kék vagy barna árnyalatot).  

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást