A hajegyenesítők használata – útmutató és tippek

A hajegyenesítők használata – útmutató és tippek

Címlap / Stílus / Haj / A hajegyenesítők használata – útmutató és tippek

Jó tudni, mire figyeljünk oda a manapság legnépszerűbb fodrászati eszköz használata közben.

A hajvasalás a leggyorsabb módja a sima, egyenes tincsek elérésének. Csak gondos odafigyeléssel lehet használni, mi közben figyelembe kell vennni a használati utmutatókat.

Manapság rengeteg formában, méretben és anyagban kaphatók, de ha a haj maximális védelmét nézzük, csak a 100% ionos kerámia lapok használatát ajánljuk.

Kerámia ionos lapok

A kerámia lapok sokkal kevésbé károsítják a hajat, mint a többi hajvasaló. Használatukkal a haj megőrzi rugalmasságát és negatív ionokat bocsátanak ki, melyek levezetik az elektromos töltéseket és tartósabb egyenességet kölcsönöznek a hajnak.

Infravörös technológia

Az infravörös lapok a hajszálakat belülről melegítik, így elkerülhető a hajszálak túlmelegedése. A haj belülről is, kívülről is kiegyenesedik, így sokkal több ideig egyenes marad anélkül, hogy felülete megégne.

Mire kell odafigyelni

Csak egészséges hajon használd. Ha rendszeresen egyenesíted a hajad, folyamatosan ápolnod is kell azt. A szélhez, naphoz és egyéb elemhez hasonlóan a hajvasaló is tönkreteheti a magas hőmérsékletnek kitett hajat. Attól függetlenül, hogy ultramodern készülékeket használsz, a haj megsínyli a folyamatos “hőkezelést”, ezért fontos, hogy vigyázz a hajadra.

Hogy elkerüld a haj roncsolását, ne használd heti egy alkalomnál többször a hajegyenesítőt.

Alkalmazásuk

Ne felejtsd áramhoz csatlakozva a hajegyenesítőt, mert akár tüzet is okozhat. A mai egyenesítők nagyon hamar melegszenek, és legtöbb 5 perc után a maximális hőfokon vannak, készen állnak a használatra.

Csak száraz hajra használd, így nem perzselődnek meg a hajszálak. Mosd meg a hajad, majd szárítsd meg hajszárítóval vagy hagyd természetesen megszáradni. Lehet vizes hajra alkalmazható hajegyenesítőket is kapni, de ezek alacsonyabb hőmérsékleten dolgoznak és nem annyira hatékonyak – a haj nem lesz olyan ragyogóan sima, mintha száraz hajra alkalmaznád.

Használj különleges védelmi hajápolót/krémet/tejet mi előtt kiegyenesítenéd. Üzletekben és szalonokban is kapható. Kezd az egyenesítést a hajtőtől lassan a hajvégekig haladva. Ne siess a hajvasalással, a hajvégeken hagyd 6 másodpercet hatni, így érheted el a tökéletes formát.

Profi tipp: Egy hajcsattal kösd fel a hajad, hagyd ki a legalsó tincseket, és innen kezd az egyenesítést. Haladj tincsenként egyre feljebb a fejtetőn.
A hajegyenesítőkkel nemcsak egyenes, de göndör vagy hullámos hajad is lehet.

A hajegyenesítők karbantartása

Azért, hogy jó állapotban maradjon, a hajegyenesítőt tartsd száraz helyen, óvd a párás helyektől, mint fürdőszoba –  a gőz károsíthatja az áramköröket. A lemezeket nedves ruhával töröld át használat után.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást