Hajdiagnosztika: meglepő dolgokat árul el a hajad és a fejbőröd állapotáról

Hajdiagnosztika: meglepő dolgokat árul el a hajad és a fejbőröd állapotáról

Címlap / Stílus / Hajdiagnosztika: meglepő dolgokat árul el a hajad és a fejbőröd állapotáról

A korpára az ember legtöbbször csak legyint, ugyanis nem gondolják túl nagy problémának, pedig a korpa a fejbőr gombás fertőzésére utal. Talán te is egy vagy a sok közül, aki több korpásodás elleni sampont is kipróbált már, a probléma mégsem szűnt meg. De említhetném a zsíros korpát (ami a körmöd alatt marad, mikor megkaparod a fejed), és a fejbőr viszketését is.

További problémák között szerepelhet a hajhullás, ami megint nem egyszerű eset. Van, akinek tök jól beválik például a koffein sampon vagy a ricinus olaj, de mi van azokkal a hölgyekkel, akiknek ennyi nem elég? Ezekre a kellemetlenségekre tud megoldást kínálni a hajdiagnosztika.

Azoknak a vendégeknek ajánlom, akik fejbőr irritációra, hajproblémákra panaszkodnak. Ugyanakkor azoknak a hölgyeknek is megoldást jelenthet, akiknek már túl sok vegyszer érte a hajukat (túl sok festés, szőkítés), melynek következtében elvesztette a haj a textúráját. Vagy egyszerűen hormonváltozás miatt megváltozott a haj, és kezelhetetlenné vált.” – mondja Alexandra.

Arra is felhívja a figyelmemet, hogy a samponokban található kemikália is irritálja a fejbőrt, ami érzékenységhez vezethet. Nem kell mondanom, hogy a hajdiagnosztika erre is alkalmas. Fontos, hogy nem szabad megvárni, míg a viszketés már elviselhetetlenné válik.

Első körben jó megoldás lehet erre egyébként a teafaolaj is, amit a samponba kell belekeverni. Fertőtlenítő hatása miatt jót tesz a fejbőrödnek, és a hajad is jó illatú lesz tőle.

Ki kell nyomni a tenyérbe sampont, és abba aplikátorral bele a teafa olajat. A fejbőr viszketésének az is kiváltó oka lehet, hogy nem dörzsölik meg eléggé a bőrt, így eltömődve maradnak a járatok, és nem kap elég oxigént a fejbőr. Érdemes megpróbálni a kétszeri hajmosást is, mert elsőre nem lazul fel a kosz, a felesleges faggyú sem távozik.

Azonban, ha ezzel sem szűnnek meg a panaszok, akkor elengedhetetlen szakemberhez fordulni, és igénybe venni a hajdiagnosztikát. A hajgyógyászok is számos hasznos tanáccsal és a gyógyulás módjával is szolgálhatnak, hiszen ők is ismerik a fejbőr problémáit, a korpásodás, a kopaszodás, a viszketés, esetleges kiütések, továbbá más elváltozások okait is.

Egy esetleges vizsgálat után a fodrász is jobban tud tanácsot adni a vendégének. Megtudja, milyen állapotban van a haj, és milyen pakolást, balzsamot, sampont ajánljon.

Sajnos rengeteg káros hatás éri a szervezetünket, így a hajunkat is. A stressz, a nem megfelelő étrend, a kemikáliák, természetellenes anyagok, a levegő szennyezett állapota is kedvezőtlenül hathat a hajra és a fejbőrre.

Hogyan működik a hajdiagnosztika?

A hajdiagnosztika felméri a haj és a fejbőr állapotát, és megmutatja az esetleges fertőzéseket és gyulladásokat, amiknek a kezelése elengedhetetlen. A teljes vizsgálat irritáció és fájdalommentes. Egy géppel végzik, melynek segítségével felnagyítják a fejbőrt és a hajhagymákat.

Ennek alapján felállítják a diagnózist, és már kezdődhet is a kezelés, ami a helyes termékek használatával otthon is végezhető. Ha a páciens betartja a hajgyógyász által javasolt kezelést, akkor az irritációk meg fognak szűnni, valamint a haj és a fejbőr esetén is visszaáll a megszokott egyensúly.

Érdemes azoknak is ellátogatni egy hajdiagnosztikára, akiknek száraz, sérült és festett a hajuk, hiszen a regenerálódásban is tud segítséget nyújtani.

Ha bármiféle elváltozást érzékelünk, például több hajjal találkozunk a lakásban, mint általában, feltűnik, hogy a fekete felsőnkön megjelenik néhány korpa, vagy hajmosás után mindig viszket a fejbőrünk, azonnal forduljunk szakemberhez. Ahogy a testünk egészsége, úgy a hajunké sem játék.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást