Haj / Stílus

Ezeket a betegségeket a hajad jelzi elsőként

Ezeket a betegségeket a hajad jelzi elsőként

Erős hajhullás

Ősszel mindenkinek jobban hullik a haja, de ha ez az évszak végével sem változik, úgy nem kizárt, hogy vashiányod van, vagy akár már vérszegénységed is.

Amikor valakinek hirtelen átalakul a hajszerkezete, akár ez is állhat a háttérben, noha még szakértők sem tudják, pontosan miért függ össze a kettő. Ha úgy véled, hogy a vashiány lehet a háttérben, fontos minél több vasat tartalmazó ételt fogyasztanod (spenót, máj, vörös húsok, tökmag), valamint étrendkiegészítőt szedned.

A másik hajhullást előidéző probléma a fehérjehiány. A hajszálaknak szükségük van fehérjére ahhoz, hogy szépek és egészségesek legyenek, de ha nem juttatod be kellő mennyiségben a szervezetedbe, töredezetté válnak, és hullani kezdenek.

Fénytelen és élettelen haj

Ha túl sok időt töltesz a napon, előbb-utóbb nem csak a bőröd, de a hajad is megszenvedi a következményeket. Lehet, hogy szőkébb lesz az UV-sugárzástól, de egyúttal nagy mértékben szárítja, és töredezetté is teszi.

Emiatt előbb-utóbb azt veszed észre, hogy szinte teljesen élettelen a hajad, és hiába mosod a legspeciálisabb samponokkal, nem javul a helyzet. Érdemes nyáron nem csak a bőrödet, de a hajadat is óvni a napsugárzástól!

Cristalov/istockphoto.com

Állandóan korpás haj

A fejbőröd mindig korpás, pedig már a legjobb samponokat is kipróbáltad rá? Sokan nem is sejtik, hogy valójában a probléma a pikkelysömör kialakulásában keresendő: ez egy krónikus betegség, aminek következtében a bőrsejtek túl gyorsan növekednek, és vörös foltok jelennek meg a bőrön.

Ez a fejbőrön is kialakulhat, ami a hajad egészségére, valamint a bőr hámlására is hatással van. Ezért te azt gondolod, hogy korpás vagy, de igazából a pikkelysömör miatt hámlik a bőröd.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást