Ezotéria / Pénz és hivatás

Gyorsteszt – 5 másodperc alatt kiderül, milyen vezető lennél

Teszt a lelke

A professzorok számos helyzetben kipróbálták a tesztet: többek között ellátogattak egy szerkesztőségbe, és megkérték az ott dolgozókat, hogy rajzoljanak egy E betűt a homlokukra.

A végeredmény alátámasztotta az elképzeléseiket: a főszerkesztők voltak azok, akik maguk felé írták a betűt; a többiek inkább a tükrözést választották.

Meglepő különbségek

A következő felmérésben az énközpontúságot vizsgálták.

Az embereket két csoportra osztották: vezetőkre és beosztottakra, majd megkérték őket, vegyenek csokikat, amiket megtarthatnak, vagy odaadhatnak a többieknek is.

Az eredmények szerint a vezető személyek átlagosan 32 darabot vettek maguknak, és 11-et másoknak, míg ezzel szemben a beosztottak sokkal nagylelkűbbek voltak kollégáikkal szemben.

Változni muszáj

Ez azt bizonyította, hogy a vezető személyek sokkal énközpontúbbak voltak, mint a másik csoport tagjai. Szakértők szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy csak abból lehet erőteljes főnök, aki nem ad mások véleményére – épp ellenkezőleg!

Noha általánosságban ez a tulajdonság volt jellemző a vezetőkre, a könyv egyik írója szerint pont ezen kell változtatniuk az embereknek.

Azáltal ugyanis, hogy mások meglátásait is megfontolják, sokkal széleskörűbben tudják ellátni a feladataikat is.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást