Gyorstalpaló magyar filmekből – A 2000-es évek legjobb alkotásai

Gyorstalpaló magyar filmekből – A 2000-es évek legjobb alkotásai

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Gyorstalpaló magyar filmekből – A 2000-es évek legjobb alkotásai

A rossz idő beálltával úgy döntöttél, hogy bekuckózol otthon, és megnézel egy jó filmet? Mi lenne, ha ezúttal egy magyar filmet választanál? Hidd el, a tévhitekkel ellentétben egyáltalán nem rosszak! Az alábbi, terjedelméből fakadóan nyilván hiányos, szubjektív listában igyekeztem összeszedni neked a 2000-es évek legjobb magyar filmjeit. 

Fehér tenyér

Hajdu Szabolcs filmje őszinte, elgondolkodtató emberi történetet mesél el nekünk, ugyanakkor képet kapunk arról is, milyen volt az élet a szocialista Magyarországon.

Egy kisfiú, majd egy másik idősíkban már felnőtt férfi, Dongó életének különböző fázisai, mindennapjai által ismerkedhetünk meg olyan kérdésekkel, mint beidegződések, múlt, család, külföldi boldogulás, gyermekkori traumák.

Dongó tornásznak készül, ám kemény, fizikai terrort alkalmazó edzője, és az otthoni, fojtogató légkör egyre jobban elidegenítik környezetétől.

Felnőttkorában ő is edző lesz, egy kanadai fiút kell felkészítenie az olimpiára, és ekkor szembesül azzal, hogy a múltbéli tapasztalatoktól nem képes függetleníteni magát.

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Ha valamilyen véletlen folytán azon kevés ember közé tartozol, akik még nem látták az év máris kultikussá vált sikerfilmjét, akkor ezen mindenképpen változtatnod kell!

Reisz Gábor filmjét ugyanis még mindig vetítik pár moziban, a szórakozás pedig garantált!

A főhős, Szentesi Áron megtestesíti napjaink magyar, lézengő fiatalságát, az ő kalandjai, mindennapjai, és az őt körülvevő emberek által könnyen magunkra ismerhetünk.

Végre egy olyan film, ami tényleg a magyar valóságot tükrözi!

Mindemellett pedig minden egyes jelenet, epizód rendkívül vicces, a kikapcsolódáshoz is tökéletes film.

A nyomozó

Egy fordulatos, csattanóval ellátott bűnügyi történetre, vagy netán egy thrillerre vágysz?

Ezzel a filmmel ezt az óhajodat kiválóan kielégítheted, hiszen Gigor Attila sötét tónusú filmjével kitűnő műfaji darabot alkotott.

Malkáv Tibor, a mogorva boncmester, hogy anyja műtétjére pénzt szerezzen, elvállalja egy férfi meggyilkolását.

A gyilkosság másnapján azonban levelet kap a halottnak hitt áldozattól.

Malkáv ezután nyomozásba kezd a férfi és a gyilkosa – vagyis saját maga – után, hogy az őket összefűző kapcsolatot felgöngyölítse,

Csak a szél

Szívesen néznél valamilyen fajsúlyosabb témában filmet?

Ha a válaszod igen, akkor minden bizonnyal kitűnő választás lesz Fliegauf Bence romagyilkosságok történetét feldolgozó filmje.

Az utóbbi években ez a darab valósította meg leginkább a társadalmi felelősségvállalást a filmek részéről, nagy sikert aratott és nagy port kavart, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon pedig elnyerte a Zsűri Nagydíját.

Egy háromtagú, rendkívül szegény körülmények között élő roma család teljes napját követhetjük végig, általuk, az ő szemszögükből ismerkedhetünk meg olyan problémákkal, melyeket magyar film nem gyakran mutat be.

Moszkva tér

Török Ferenc 2001-es filmje, a Moszkva tér a mostani VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanhoz hasonlóan akkoriban igen hamar kultfilmmé vált, azonban története, mondanivalója a mai napig aktuális, átérezhető, és mindemellett a film még szórakoztató is.

A rendszerváltás idején játszódó sztori főhősei érettségire készülődő fiatalok.

Petya és barátai a felnőtt lét küszöbén próbálják megtalálni helyüket az életben, az ő kalandjaikat kísérhetjük végig.

Megtudhatjuk, milyen volt a bulicímekre várni a Moszkván, éjszakai illegális fürdőzést rendezi a Gellértben, hajnalban tejfölös kiflit enni a Lánchídon. Számtalanszor megnézhető film!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást