Gyors sminktippek, amelyekkel időt spórolhatsz

Gyors sminktippek, amelyekkel időt spórolhatsz

Címlap / Stílus / Arc / Gyors sminktippek, amelyekkel időt spórolhatsz

Későn keltél, vagy váratlan randi a láthatáron? Ne aggódj, nemcsak a megszokott sminkelési rutinoddal hozhatod ki magadból a maximumot! Elárulunk néhány olyan fogást, amelyek segítségével percek alatt tündökölhetsz.

Elő a bronzosítóval!

Egy óriási ecsettel és egy jó minőségű bronzosító púderrel akár az alapozót is megspórolhatod, ha nincs különösebb bőrhibád, amelyet el szeretnél rejteni.
A recept: nagyon pici mennyiséget oszlass el az egész arcodon, az járomcsont alá pedig vigyél föl két-három extra húzásnyit. Egy apró szemhéjpúder-ecsettel átfuthatsz a szemhéjadon és a szemöldöködön is. Sőt, egy kis átlátszó szájfény rétegezésével akár az ajkaidat is bronzosíthatod!

Használj természetes színeket!

Mivel a semleges árnyalatokkal szinte lehetetlen mellényúlni, rengeteg időt megspórolhatsz, ha éles helyzetben eleve őket választod az élénk színek helyett.
A barna, a krémszín és a szürke valamennyi árnyalata a barackkal és a mályvával együtt bármikor tökéletes. Kislányos bájt adhatsz az arcodnak, ha a szemhéjadon, a járomcsont alatt és az ajkadon is halvány rózsaszínt viselsz.

A szempillaspirál öltöztet!

Semmi sem dobja fel úgy az enyhe sminket, mint egy jó szempillaspirál. Kutyafuttában azonban igen nehéz megfelelően használni, és óriási bosszúságot jelenthet, ha éppen az utolsó percben kened magad össze vele.
Ha sietned kell, felejtsd el a műszempillát, egyszerűen csak vidd föl két rétegben, s ne sajnáld azt a néhány másodpercet a körültekintő alkalmazásra! Megoldást jelenthet a tartós szempilla-hosszabbítás, amely több hónapig eszményi tekintetet biztosít.

Majdnem-manikűr

Ha állandóan meggyűlik a bajod a körömlakkozással – tehát folyton pattogzást tapasztalsz –, de nincs lehetőséged minden reggel alaposan ellenőrizni és kijavítani a hibákat, vesd be a majdnem-manikűrt!
Ez annyit jelent, hogy kenj a körmeidre átlátszó ápoló lakkot, amelyet néhány naponta újra kell alkalmaznod. Az ápolt hatás garantált, pattogzás pedig kizárva!

Mosd meg a frufrud!

Nem kell minden reggel megmosnod és beszárítanod az egész frizurád ahhoz hogy mindig tökéletes legyen. Próbáld ki, milyen, ha csak a frufrudat öblíted át egy kis samponnal, majd szárítod formára!
A hatás elképesztő lesz, hiszen a homlokodon lévő faggyúmirigyek révén ez a hajad legkényesebb része – könnyen lehet, hogy a többi még nem is szorul tisztításra!

Hónaljmentő zsepi

Ugyan, ki ér rá arra, hogy megvárja, amíg megszárad a dezodor, s csak utána öltözzön fel? A sietségért kimoshatatlan folttal fizethetsz.
Nyugi, a probléma megoldásához nem kell feltartott karokkal szobroznod perceken át, egyszerűen csak helyezz egy-egy papírzsebkendőt a hónaljadra, mely fölszívja a fölösleges mennyiséget!

Arcszárító hajszárító

Amikor már majdnem teljesen száraz a hajad, kapcsold ki egy pillanatra, s kend föl az arcodra a kedvenc hidratálódat! Ha így folytatod a hajszárítást, a bőröd teljesen beszívja a krémet, és gyorsabban neki tudsz látni a sminkelésnek. A reggeli rohanásban ez akár perceket is jelenthet.
Ami a kencéket illeti, szinte mindig igaz „a kevesebb több” elve. Ne ess tehát kétségbe, ha valamilyen oknál fogva nem jut idő a teljes szépségápolási rutinod kivitelezésére. Még az is lehet, hogy az adott helyzet világít rá, hogy valamelyik lépés teljesen fölösleges!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!