10 gyönyörű mikuláscsizma saját kezűleg

10 gyönyörű mikuláscsizma saját kezűleg

Címlap / Otthon / Hobbi / 10 gyönyörű mikuláscsizma saját kezűleg

Bizony a Mikulás nagy gondban lesz, ha nem talál helyet az ajándékoknak. Várja hát az ünnepet minden családtag egy hangulatos mikuláscsizmával, amelyet akár saját kezűleg is elkészíthetünk!

Szívmintás csizmák

Fehér és piros nemez anyagból készültek ezek a szívmintás díszcsizmák. A csizma formára kivágott anyagokat szegővarrással varrjuk össze. 

Azonban mielőtt összevarrnánk a két oldalt, az egyikre varrjuk fel a szívet. Az alappal ellenkező színű nemez anyagot használjunk a szív formákhoz, majd varrjunk egyszerű hópehely mintát a közepére.

Kötött csizmácska

Nemcsak Mikuláscsizmának, hanem karácsonyfadísznek is tökéletes egy ilyen kis kötött zokni. A legmutatósabb, ha vörös, fehér és zöld fonallal készítjük.

A mintát bízzuk fantáziánkra, ha logikátlan tarka vagy egyszínű lesz, az sem baj, hangulatából mit sem fog veszíteni!

Rusztikus abroszanyagból

Egy vidéki hangulatot idéző kockás abroszból is elkészíthető ez a Mikuláscsizma. Két különböző pamut anyagra és egy színben kontrasztos nemez anyagra lesz szükségünk.

A nagyobbik pamut anyagból szabjuk ki a csizma két oldalát, a másik anyagból a tetejére varrjunk vastag szegélyt. Az egyik oldalra varrjunk rá egy kisebb csizma formájú nemez anyagot. Erre hímezhetünk, de nemez anyagból akár a Mikulást is megalkothatjuk rá! Végül a fonákján varrjuk össze két oldalt és az alját, majd fordítsuk ki és vasaljuk meg.

Piros cipellők

Vastag vörös vászon anyagra, fehér nemez anyagra, valamint piros-fehér zsinórra és szalagra lesz szükségünk. A csizmát három darabból varrjuk össze (alja és két oldala).

Az alsó varrás mentén varrjunk zsinórt, a tetejére pedig fehér nemez anyagot, amit szalaggal dobhatunk fel. Az egészre varrjunk zsinórból akasztót és egy vastag fehér fonalból készült sikkes masnit a közepére.

Patchwork csizma

Különféle, anyagban azonos, színben azonban különböző anyagdarabok összevarrásából is készíthetünk csodás Mikulás csizmát. Jöhetnek a régi szoknyák, pólók és kendők – most talán újrahasznosíthatod ezeket!

Tovább tarkíthatjuk gyöngyökkel és gombokkal. Igazi műalkotás, ráadásul gazdaságos is!

Hópelyhes nemez csizmák

A klasszikus nemezelési technikával készült piros csizmák tetejét fehér prémes anyag díszíti.

Különlegességét azonban nem ez jelenti, hanem a fehér festékszóróval fújt hópehely díszítések. 
Készítsünk kartonanyagból hópehely sablonokat és fújjuk át vele a csizmákat!

Fehér csizma vörös szalaggal

Fehér nemezanyagból vágjuk ki a csizmaformákat, majd egy piros fonallal szegjük be a széleit, majd ugyancsak szegő fonással varrjuk össze a két oldalt.

Tarkítsuk közepén egy széles vörös szalaggal, de hímezni, gyöngyöt varrni és karácsonyi díszeket aggatni rá is lehet.

Elegáns Mikulás csizma

Ha egy igazán különleges és elit csizmát szeretnél alkotni, felejtsd el a nemez anyagot és szerezz be két különböző mintájú szatén anyagot, zsinórt és prémes anyagot.

Az egyik anyagból varrd meg a csizma orrát és sarkát a képe látható formában, a másik anyagból pedig a nagyobb, középső részét. Az összevarrások mentén díszítsd zsinórral, a tetejére pedig varrj prémet!

Minicsizmák az apró ajándékoknak

A csizmák nemez anyagból készültnek, tetejük színes frottír anyag kerül. A széleit szegjük be fehér fonallal.
Díszítésként kreatív karácsonyi formákat varrhatunk vékony nemez anyagból. A tetejére varrjunk akasztót.

Paplanvarrásos Mikuláscsizma

A sütőkesztyűkre emlékeztető paplanvarrásos pamutanyagból igazán hangulatos díszcsizmák készülhetnek!

A pamutanyagból szabjunk ki két csizmaformát, majd varrógép segítségével készítsünk rá paplanvarrást. A felső szegélyeket hajtsuk be, vasaljuk le és varrjuk le. Az oldalakat varrjuk össze, és készítsünk rá egy akasztót is!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást