12 gyönyörű karácsonyi és adventi koszorú

12 gyönyörű karácsonyi és adventi koszorú

Címlap / Otthon / Hobbi / 12 gyönyörű karácsonyi és adventi koszorú

Tedd hangulatossá az adventi és karácsonyi időszakot egy gyönyörű ünnepi koszorúval, melyet Te magad is elkészíthetsz!

Ezüstös ajtókoszorú

A koszorút elkészíthetjük bármilyen örökzöld ágból, de szalmából is! Fujjuk be 2 arasznyi hosszú vesszőket ezüst sprével, majd közepüknél dróttal rögzítsük a koszorúhoz. 
Kis ezüstgömbökből készítsünk fürtszerű díszt (különböző hosszú drótokat fűzzünk át a gömbökön) és rögzítsük az ágak közepéhez. Befejezés képpen kössünk ezüst szalagot a gömbök mögé. A koszorú csodálatos dísze lesz a bejárati ajtónak.

Adventi koszorú citrusokkal

A fenyőágakból készült alapkoszorúra szúrj négy narancssárga gyertyát. A koszorú különlegességét az aszalt narancs- és citromkarikák adják meg, melyeket vékony dróttal rögzíts a koszorúhoz.
Továbbá díszítheted fahéjrudakkal, dióval, tobozzal és narancssárga szalagokkal is az adventi koszorút.

Ünnepélyes aranyban

Ehhez a koszorúhoz rengeteg tobozra lesz szükséged, melyeket arany spray-vel kell átfújnod. A tobozokat dróttal kösd koszorú formára. A tobozok közé tetszésed szerint szúrj fenyőágakat is.
Ez után jöhetnek az aranyozott gyertyák és piros díszek (kisebb gömbök, szalagok, bogyós termések)

Mézeskalács koszorú

Az egyszerű szalma koszorút tekerjük körbe kék szalaggal. A koszorú aljához gombostűk segítségével rögzítsünk egy kisebb kék karácsonyi terítőt. A koszorú egyik felét díszítsük fenyőágakkal.
Süssünk különböző mézeskalács formákat, mint csillag, csengő, angyal, bárány, fenyőfa és egy gombostűvel szúrjuk fel ezeket körbe a koszorúra. Mézeskalácsból készítsük el Józsefet, Máriát és a pólyás kis Jézust is, majd fektessük őket a koszorú aljába.

Bogyós adventi koszorú

Az ünnepek előtt még könnyedén be tudunk szerezni piros bogyós gyümölcsöket, mint a berkenye, madárbirs vagy a csipkebogyó. Fonjunk ezek ágaiból koszorút, majd négy hosszú, vékony, piros gyertyát rögzítsünk dróttal a koszorúhoz.

Gyümölcsös adventi koszorú

A fenyőágból készült koszorúra rögzítsünk négy gyertyát. Készítsünk elő különböző őszi/téli terméseket, mint a dió, aszalt citrusok, apró almák, mogyoró. Ragasztó segítségével rögzítsük ezeket a koszorúhoz.

Örökzöld karácsonyi koszorú

Készíts fenyőágakból koszorút, melybe helyenként szúrj csipkebogyókat (vagy egyéb piros bogyós téli termést). Egy ezüst spray-vel három helyen fújd be a zöld ágakat.
Díszítsd továbbá tobozokkal, piros masnival és örökzöld levelekkel (például babérsom vagy madárbirs levél).

Bogyós ajtódísz

Csodás koszorút készíthetsz piros bogyós ágakból (például madárbirs, csipkebogyó, tűztövis, berkenye).
Figyelj arra, hogy minél több levél legyen az ágakon, így teltebb, dúsabb lesz a koszorúd. Díszítsd piros szalaggal és akaszd a bejárati ajtóra!

Fűszeres ünnepi koszorú

Egy igazán ötletes koszorú piros csípőspaprikából és fokhagymából. A csípőspaprikák szárait fogasd össze dróttal és készíts koszorú formát belőle. Közéjük szúrj hófehér fokhagyma gumókat.
Csodás dísze lesz konyhádnak vagy a bejárati ajtónak!

Karácsonyi koszorú vörösben

Talán az eddigiek közül a leglasszikusabb koszorú, egyszerű fenyőágakból, piros gyertyákkal, szalagokkal, tobozokkal és csipkebogyóval díszítve.

Függő adventi koszorú

Egy fenyőágakból és fehér gyertyákból készített adventi koszorú csodásan mutat hosszú vörös szalagokkal felfüggesztve. Igazán ünnepélyessé teszi a karácsonyra való felkészülés hangulatát.

Téli ajtódísz

Fenyőágakból és páfrányból készíts koszorút, majd díszítsd tobozokkal, „fahéj csokorral”, piros masnikkal és apró szárított fehér virágokkal!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!