Gyönyörű, film inspirálta tetoválások. Felismered, honnan vannak?

Gyönyörű, film inspirálta tetoválások. Felismered, honnan vannak?

Címlap / Stílus / Test / Gyönyörű, film inspirálta tetoválások. Felismered, honnan vannak?

Bár nekem egy sincs, szeretek tetoválásokat nézegetni, és időről időre elgondolkodom rajta, hogy mit varratnék magamra. Személy szerint én legjobban azokat a motívumokat szeretem, akár másokon is, amik valamiféle utalással is bírnak.

Éppen ezért most a filmek inspirálta tetkók között néztem szét. Te felismered, melyik klasszikusra utalnak a rajzok?

Egy igazi klasszikus

Maga az ábra talán inkább azoknak fejthető meg könnyebben, akik nem csak a filmtrilógiát, hanem a könyveket is ismerik, amelyekre a fantasztikus zsáner egyik valaha készült legnépszerűbb alkotása alapszik.

Ha ennyi elcsöpögtetett információból még mindig nem ugrott be, akkor annyit segítünk, hogy maga a kép kissé becsapós, hiszen igazság szerint a tetoválásnak inverznek kellene lennie, ugyanis a fa eredetileg fehér, még ha a formája a popkultúrában jártasaknak így is ismerős lehet… ez ugyanis Gondor Fehér Fája, ami J.R.R.Tolkien Középföldéjét jól ismerők számára biztosan felismerhető, így a tetoválást valószínűleg egy gyűrűk ura rajongó hordja magán.

Szimbólum és üzenet

A kacskaringós betűk az „always”, azaz mindig feliratot adják ki, de ha jobban megfigyeled, az első „a” betű egy stilizált szimbólum is.

Valódi rajongók minden bizonnyal ezt is azonnal felismerik, de az egyetlen szóba zárt szerelmi vallomás valószínűleg azokat is szíven ütötte, akik egyébként nem rajongói a filmeknek, vagy a könyveknek – merthogy itt is egy olyan alkotásról van szó, ami először papírlapon, majd a mozivásznon lett egy generáció kedvence.

Természetesen a Harry Potterről van szó, a vallomás pedig Piton professzor száját hagyja el, hogy egy csapásra megváltoztasson mindent, amit addig gondoltunk róla.

Egy kis borzongás

Brr, elég bizarr, nem? De minden bizonnyal olyasvalaki készíttette ezt a tetoválást, aki szereti a borzongást, hiszen minden idők egyik legzseniálisabb, mégis legbetegebb elméje jelenik meg a filmvásznon a filmben, amire a halálfejes lepke utal.

A különös rovar a film plakátján is megjelenik, de ha erről nem ugrik be, a következő idézet biztosan segíteni fog: „Egy régi barátomat várom vacsorára.”

Igen, természetesen A bárányok hallgatnak című horrorra utal a rajz, hiszen nem mindenkit az inspiráló vagy éppen mesevilágot idéző filmek ragadnak meg, van, aki szeret kacérkodni a sötétebb oldallal is.

Figyelj, ez könnyű lesz!

Ha az előző esetleg nem ugrott be, akkor nyugi, itt egy könnyebb feladvány, ami biztosan menni fog!

Ez a film annyira beépült a popkultúrába, hogy még néhány árnyékvonal alapján is felismeri az utalást az is, aki esetleg egyetlen részt sem látott a sorozatból.

Igen, természetesen a Star Wars az, amiről egyébként egy egyszerű kereséssel annyi féle, stílusú és méretű tetoválást lehet találni, hogy még én is meglepődtem.

Hiába, ilyen az, ha generációk nőnek fel ugyanazon a cselekményszálon.

Mesebeli utalás

A kedves kis ábra egy mesére utal, aminek a végkicsengése természetesen pozitív, de valószínűleg mindannyian zokogtunk rajta gyerekkorunkba.

Ugyanakkor ez az ábra sokak számára a múlt fájdalmaival való szembenézést és a jövő reményét szimbolizálja – ennek a tetoválásnak a tulajdonosa például azt írta, akkor készítette a varrást, amikor elveszítette az édesapját.

A rajzon egyébként maga a mese főszereplője látható, aki szintén elveszíti az apukáját a Disney történetének valószínűleg egyik legfelkavaróbb jelenetében: a figura Simba, a rajz pedig az Oroszlán királyból van.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást