Életmód / Ezotéria

5+1 gyógyító kristály és kő – Ezekre a problémákra alkalmazzák

A csodaszép, színes kristályokból páratlan ékszerek készülnek, és a legtöbbünknek megvan a kedvence is közülük, akár a színe alapján, akár amiatt, hogy mely kő tartozik a csillagjegyünkhöz. A szépségükön túl ezek a kövek azért is fontosak, mert gyógyító tulajdonságokat is társítanak hozzájuk. Összegyűjtöttünk 6 olyan követ, amelyet érdemes lehet használnod!

Hegyikristály

A hegyikristály a 12 mesterkristály egyike, az egyik leghatékonyabb gyógyító kristály. Szinte bármilyen test és lelki panasz gyógyításában segít ez a víztiszta kő.

Főként az agy funkciókat és az immunrendszert erősíti, így javítja a memóriát, használható vizsgára való felkészülés során, sejtregeneráló, így bármilyen betegség is támad meg, segíthet rajtad.

Méregtelenít és serkenti az anyagcserét is, és ha egészséges vagy, akkor is érdemes beszerezned egyet, mert segít, hogy ezt az állapotot sokáig fenntarthasd.

Lazúrkő

Lapis lazuli néven is ismert ez az ásvány, amely csodaszép kék színéről ismerhető fel, amelybe gyakran keverednek aranyos minták.

Spirituális értelemben a lazúrkőről úgy tartják, hogy segít megnyitni a harmadik szem csakrát, és erősíti az intuíciót. A látást és a hallást is javítja, a torkot érintő fizikai problémákat is gyógyítja és segíti az igazmondást.

Olvastad már?  Ez a 10 idézet tökéletesen leírja a Bikák személyiségét

A különböző mirigyeket érintő problémák, magas vérnyomás, láz és gyomorproblémák gyógyítója is. A hegyikristályhoz hasonlóan méregtelenít és segíti a sejtregenerálódást is.

Ametiszt

Az egyik legismertebb féldrágakő a lila ametiszt, amelyet gyakran használtak még királyi ékszerek, akár koronák díszítésére is. Leginkább az intelligenciára van jó hatással, élénkíti a gondolkodást, frissíti a szellemet, javítja a memóriát.

Nyugtató hatású, amelyet stressz esetén is kihasználhatunk, és akkor is, ha alvásproblémákkal küzdünk.

Tisztítja a vérünket, asztmás problémák és a torok gyulladásos betegségei esetén is hatásos, erősen méregtelenít és a migrénes fejfájás kezelésében is segíthet.

Rózsakvarc

A gyönyörű rózsaszín rózsakvarc a szív kristálya, mind fizikai, mind lelki értelemben. Egyaránt a szerelem és a szeretet köve, de a szívproblémák gyógyítására is szokták javasolni a használatát. Ha bánatosak vagyunk, szintén ezt a követ érdemes magunknál tartanunk.

A bőrproblémák kezelésében is használhatjuk, a Parkinson és Alzheimer kórban szenvedőknek is segíthet, de csillapítja a fájdalmat és gyógyítja a sebeket is.

Különleges tulajdonsága, hogy a káros, elektronikai eszközökből áradó sugárzástól is megvéd.

Kalcit

A kalcit egy gyönyörű, sárgás ásvány, amely halványsárga, méz és narancs árnyalatokban is megtalálható.

Olvastad már?  5+1 dolog, amit egy Kos nő nem visel el egy kapcsolatban

Segít megteremteni a lelki egyensúlyt, kiállni az igazunkért, bátorságot ad és inspirál, hogy elvégezzük feladatainkat.

Az anyagcserét és az immunrendszert serkenti, de a bélpanaszokon is segíthet.

Mivel jórészt kalciumból épül fel, ezért a különböző csontproblémák, törések gyorsabb gyógyulása érdekében is érdemes tartani egyet, de könnyíti a csontnövekedést is a gyerekeknél.

+1: Türkíz

A türkíz szín erről a csodaszép ásványról kapta a nevét, amely az egyik legismertebb védő amulett kő.

A hegyi kristályhoz hasonlóan nagyon erős gyógyítója szinte bármely panasznak, és szellemünket is segít frissen tartani.

Igazmondásra inspirál, és arra, hogy álljunk ki magunkért.

A gyomorpanaszok, savproblémák hatékony segítője, a torok és a pajzsmirigy betegségeinek gyógyítására is érdemes lehet használni, de általános immunerősítő is.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK