Gyertyák a lakásban – több mint dekoráció

Gyertyák a lakásban – több mint dekoráció

Címlap / Otthon / Dekor / Gyertyák a lakásban – több mint dekoráció

Karácsony közeledtével egyre többször gyújtunk gyertyákat és teremtünk ezzel kellemes ünnepi hangulatot. A gyertyáknak sok előnye van a szépségen és a hangulatkeltésen kívül, így érdemes alkalmazni őket.

Feng shui

A feng shui szerint a gyertya új ötletekre sarkall, kreatívvá és elgondolkozóvá tesz. Emellett fokozza a szexuális szenvedélyt, így kiváló lehet, ha egy meghitt, szenvedélyes estét szeretnénk eltölteni együtt.
A feng shui szerint egyébként a legjobb, ha sima fehér gyertyákat használunk, ugyanis ennek a gyertyatípusnak a legerősebb a kapcsolata a lánggal, így az energiával is.
A gyertyaláng emellett kiválóan alkalmas arra is, hogy egy sötétebb szobát megtöltsön energiával, hiszen a homályos, sötét helységet kicsit vibrálóbbá, élénkebbé teszi akár egyetlen gyertyaláng is.

Hangulat

Az egyik legjobb hangulatteremtő kellék minden lakásban a gyertya. Ha érdekes fényhatást szeretnénk elérni vele, akkor apró teamécseseket tegyünk egy vízzel megtöltött tálba. A sok gyertya elég fényt is ad, a mécsesek imbolygása pedig kellemesen ringatózó érzést teremt.
Ha eleganciát szeretnénk mutatni, akkor viszont válasszunk hosszú, vékony gyertyákat, és tegyük őket elegáns gyertyatartóba. Különösen szépek, ha párosan, például egy asztalon vagy komódon, szimmetrikusan helyezzük el őket. 

Színterápia

A színes gyertyák nem csak a szoba színeit módosítják, de akár hangulatunkra vagy egészségünkre is jótékonyan hathatnak. Rózsaszín gyertyát például akkor használjunk, ha fiatalos, pozitív szemléletet szeretnénk teremteni magunk köré.
A kék gyertya a családi összetartozást, a problémák közös megoldást jelképezi, használata segíthet ennek további erősítésében.

Szexualitás

Ha a szexuális hangulatot szeretnéd érzékeltetni otthonodban, akkor használj piros gyertyákat. Válassz sokáig égő, nagy méretű gyertyákat, és gyújtsd meg őket párosan. Életerőt fog sugározni feléd, feltölt energiával, élénkebb, vidámabb leszel.
Szexualitásod érdeklődővé, sokszor kezdeményezővé válik, amit partnered biztosan értékelni fog. Emellett nem utolsó sorban romantikusabb hangulatba is kerülsz a gyertyának köszönhetően, ami szintén csak növelheti az együttlét szépségét. 

Relaxált környezet

Akár egyedül vagy, akár többen vagytok, ha szeretnétek ellazulni, relaxálni, akkor mindenképpen célszerű egy gyertyát is elégetni ehhez. A gyertya látványa és fénye megnyugtat bennünket, ezért érdemes belenézni, érezni arcunkon az égésben keletkezett meleget és a láng imbolygását arcunk előtt.
Ez az érzés a látvánnyal együttesen szinte átkapcsolja az embert, és könnyebben emelkedik felül a napi gondokon, feszültségeken. 

Levegőtisztítás

A gyertya nem csak lelkünkre, de testünkre is jótékonyan hat. A 100% méhviaszból készült gyertya például kiválóan tisztítja a szoba levegőjét, emellett semlegesíti a polleneket, a füstöt és más káros anyagot is a levegőben. 

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!