Otthon / Szórakozás

69 gyereket szült a rekorder: megdöbbentő csúcsok az emberek világából

69 gyereket szült a rekorder: megdöbbentő csúcsok az emberek világából

Sok mindenre képes az emberi faj. Tudását – sajnos – többnyire nem jó és szép dolgokra használja. Az emberi elme, találékonyság, kitartás és hülyeség határtalan avagy isteni. Van, aki el tudja böfögni az abc-t, van, aki a nyelvével bele tud nyúlni az orrlyukába. Ezek is figyelemre méltó dolgok, ám képesek vagyunk olyan dolgokra is, melyeken ámul a világ, mert olyan szép, olyan különleges, vagy épp az összetett gondolkodást, munkát, fantáziát, akaratot tükrözi vissza.

A csokoládé

Csokiimádó lévén érdekes és hasztalan ötletnek vélem, hogy 1973-ban a svéd Roland Ohissont, óhaja szerint, csoki koporsóban temették el. Brüsszelben megalkották a világ leghosszabb csoki vonatát is ami 34,5 méter hosszú és 1285 kg.
Méltányolandó, ám sokkal érdekesebb magyar vonatkozása miatt, hogy Ekker Róbert szobrászművész, az egykori csokigyár grafikusa megalkotta a világ legnagyobb bonbonját. Ugyanezen a kiállításon csoki szobrokba öntve láthattuk a Pom-pomból Picúrt, és természetesen Gombóc Artúrt. A világ legnagyobb csokiszobra egy maja piramist ábrázol, mely 8273 kg.

Anyaság

A legtöbb türelem, akarat a gyerekneveléshez kell, ezért – és élettanilag is – ejt ámulatba Fjodor Vaszilijev, az 1700 években élt orosz paraszt felesége. 69, igen hatvankilenc gyereket szült 27 szülés alkalmával, melyből 16 ikerszülés volt, azokból pedig 7, négyes iker.
67 gyerek túlélte a csecsemőkort. 1989-ben pedig Argentínában, Maria Oliveira adott éltet 32. gyermekének. Gratulálok az apukáknak, és csodálom az anyukákat, gyerekben, években mérhető akaraterejük miatt.

A virág

Brüsszelben, a Grand-Place-on, 1980 óta, kétévente virágszőnyeget alkotnak begóniából. A 6-800 ezer virágból álló szőnyeg nagysága nagyjából 1800 négyzetméter. Ez a virágszőnyeg csak öt napig látható.
Mintáját előre megtervezik és önkéntesek rakják ki a főtéren. Némi belépti díj fejében a városháza erkélyéről, felülről is megcsodálható. Turista látványosság, és a brüsszeli képeslapok kedvelt témája. Nem utolsó sorban pedig gyönyörű, így remek ötlet.

Bicikli

A világ leggyorsabb bicajának hajtókar fogaskerekének fogszáma 130, a felnik pedig fából készültek, hogy ne melegedjenek túl. A teljes szerkezet 20,5 kg-ot nyomott. Ezt a drótszamarat José Meiffret ülte meg, sikerrel.
Magyarországon él öt kerékpáros, akiknek a nevét érdemes megjegyezni: Mittnach József, Komsa István, Matis Mónika, Horváth Norbert, Baráth Mária. Ők 20 nap alatt 2000 km-t tettek meg. A kiemelkedő ebben a teljesítményben az, hogy mindannyian látássérültek. A túra Győrből indult, céljuk a paralimpia volt. Kim Kirchen, Tour de Franceos versenyzővel együtt gurultak be Londonba.

Kreativitás

Vannak szépségimádók, akik tesznek is azért, hogy megszeressük a szépet és ez által igényünk legyen rá. Az arcunkba tolják az utcán, anyagot, időt nem sajnálva rá. Ilyen emberek a gerilla-kötők. Ez, egy nemzetközi utcaművészeti mozgalom.
Magyarországon is létezik, nagy örömömre, ám Frankfurtban vannak a vérprofik. Hetente egyszer felkerekednek, és kézimunkáikkal feldíszítik a várost – hogy a az otthonosabb legyen. Történt már ilyen 2011-ben Budapesten, és 2012-ben Debrecenben.

…és végül a szeretet, az ,ingyen ölelés’

Laurel Thouin álma az volt, 19 várost végigjárva megölelgesse az ott élőket. Meg akarta mutatni a világnak – videókkal, képekkel – hogy fontos a szeretet.
Az utat saját zsebéből fizette, Barcelonából indult, eljutott Portugáliába, Franciaországba, Nagy-Britanniába, Belgiumba, Hollandiába, Norvégiába, Svédországba, Oroszországba, Németországba, Csehországba, Magyarországra, Horvátországba, Görögországba, majd Olaszországban, Rómában ért véget az út.
Nagyszerű dolgokra képes az ember, ha fizikai, lelki erejét, akaratát, ötleteit jóra, szépre fordítja. Ezzel át tudja írni a többi ember gondolkodásmódját, az élettel, emberi mivoltukkal kapcsolatban.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást