Moderna: már 6 hónapos kortól kapható lehetne az oltás

Moderna: már 6 hónapos kortól kapható lehetne az oltás

Címlap / Életmód / Család / Moderna: már 6 hónapos kortól kapható lehetne az oltás

A Moderna bővíti a Covid-19 elleni oltóanyag-kísérlet résztvevőinek számát a fiatalabb gyermekek körében. Ennek ellenére csak az év végén vagy a jövő év elején fogja kérni az oltóanyag sürgősségi felhasználási engedélyét ebben a korcsoportban – mondta el a vállalat a CNN szerint.

„Aktívan tárgyalunk egy javaslatról az FDA -val (az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet). A cél egy nagyobb biztonsági adatbázis bejegyzése, amely növeli a ritkább események észlelésének valószínűségét” – mondta Ray Jordan, a Moderna szóvivője a CNN-nek adott nyilatkozatában.

A vizsgálat eredetileg 6750 gyermek volt, 6 hónapos és 12 éves kor között. A Moderna nem közölte, hogy most hány további gyermeket bevonásáról fognak egyeztetni.

Jordan szerint a Moderna valószínűleg 2021 telén/2022 elején kér majd engedélyt a vakcinára. A Moderna vakcina jelenleg 18 éves és idősebb emberek számára engedélyezett. Az eddigi eredményeik alapján engedélyt kértek már a 12 és 17 év közöttiek számára.

A Pfizer is hasonló lépésre készül

Drazen Zigic/istockphoto.com

A New York Times korábban arról számolt be, hogy a Pfizer kiterjeszti oltási kísérleteit a fiatalabb gyermekek körében is. A lap több olyan személyt idézett, akik ismerik a két cég gyermekgyógyászati vakcinázási kísérleteit. Szerintük az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala megállapította, hogy a kísérletek túl kicsik ahhoz, hogy ritka mellékhatásokat is észleljenek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást