Gyakran vasalod a hajad? A fodrászod ezt az 5 tanácsod adná

Gyakran vasalod a hajad? A fodrászod ezt az 5 tanácsod adná

Címlap / Stílus / Haj / Gyakran vasalod a hajad? A fodrászod ezt az 5 tanácsod adná

A hajvasaló komoly roncsoló hatással bír a tincsekre, pláne, ha gyakran használod ezt az eszközt. A mindennapos vasalás során tapasztalhatod, hogy élettelenné, töredezetté és szárazzá váltak a hajszálaid, az pedig csak ront a helyzeten, ha nem megfelelően használod a hajvasalót.

Oros Bogi hair stylist-ot kérdeztük, mi mindenre figyeljen az, aki ilyen módon egyenesíti a haját. 

Legyen pajzsod a hő ellen!

Nem kell felhagyni a hajvasalással, de néhány termék használatával megóvhatod a hajad állagát. Az egyik ilyen a hővédő! Minden esetben használj hővédő terméket, hogy a lehető legnagyobb mértékben védd hajszálaidat a károsodástól.

Ez a spray pajzsot hoz létre a hajszálaidon, ami kiküszöböli a károkat, így leginkább a hajvégekre érdemes tenni belőle. Bármilyen termék jó lehet, de amiben argán olaj vagy kókusz olaj is található, még hatékonyabb a megelőzésben.

Arra figyelj oda, hogy ha befújtad vele a tincseidet, egy ritka fogú fésűvel (ne hajkefével!) fuss át a hajadon. Sőt, érdemes már a hajszárítás előtt is használni, mert ez is károsítja a hajadat a nagy hővel.

Nedves hajat sose

Sokan csinálják azt, hogy hajmosás, majd hajszárítás után rögtön kivasalják a hajukat, hiszen ilyenkor könnyebben formázható a frizura. Azonban arra mindig figyelj oda, hogy nedves hajat soha ne vasalj!

Egyrészt így a vasalással nem sokra mész, hiszen nem fog kiegyenesedni a hajad, másrészt pedig roncsolja, töri és szárítja a hajszálakat a forró gőz.

Ha a hajvasaló használata közben nagyon gőzöl, serceg a haj, akkor még nedves. Csak teljesen száraz hajon használd a készüléket!

Ugyanez igaz akkor, ha finish termék (wax vagy hajlakk) van a hajadra kenve, hiszen ezek a haj szerkezetébe vasalva olyan komoly sérüléseket okoznak, amiken valószínűleg már csak az olló segíthet.

Hajvasaló vásárlásnál

Ma már hajvasalók széles skálájából válogathatsz, pár ezer forinttól kezdve a több tízezer forintos készülékekig.

Értelemszerűen minél professzionálisabb egy gép, annál kevésbé roncsolja a hajat, de természetesen nem kell hatalmas költségekbe verned magad. Inkább az alapfogalmakkal célszerű képben lenni.

A kerámia bevonatos hajvasalók jellemzője, hogy egyenletesen oszlatják el a hőt, ezért némileg kevésbé károsítják a hajszálakat, szemben a titán bevonatos készülékekkel, amelyek erősebbek, gyorsabban forróvá válnak, de emiatt jobban megégetik a tincseket.

Pláne, ha az egyenesség érdekében többször is végigszaladsz a hajadon. A turmalin bevonat egy negatív-ionizáló hatással bíró hajvasaló, kristály bevonattal. Fényesebbé teszi a hajat, és kevésbé lesz tőle statikus a frizura.

A hőmérséklet fontossága

Rengeteg olyan hajvasalót lehet venni, amelyeknél te magad nem tudod állítani a hőmérsékletet: ha elért egy szerinte megfelelő °C-ot, akkor zöldre vált a világítása. Ez nem éppen a legjobb eszköz, hiszen a lényeg, hogy te tudd eldönteni, mi a legjobb a hajadnak.

A legideálisabb a 180-185°C, ez ugyanis még nem égeti meg nagyon a hajad, de tartósan egyenessé teszi a tincseket. Ugyanakkor persze minél alacsonyabb hőfokon használod, annál kevésbé sérül a frizurád, ezért arra nagyon figyelj, hogy a 185°C fölé ne menj!

A hajad hidratálása

Mindegy, mennyire vagy elővigyázatos, a hajvasalás akkor is szárítani fogja a hajszálakat. A száraz haj pedig nagyon könnyen és gyorsan törik, ezért mindenképp gondoskodnod kell a megfelelő hidratálásról.

Ebben segíthetnek a különféle hajpakolások, hajolajak, egyéb kondicionálók, amelyeket hajmosás során érdemes használni.

Az egészséges, jól ápolt frizura sokkal jobban viseli a hajvasalást is (persze egy bizonyos mértékig), így ha nem szeretnéd, hogy állandóan letörjenek a hajvégeid, erre az egy dologra nagyon figyelj oda.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást