10 vérlázító megkülönböztetés férfi és nő között

10 vérlázító megkülönböztetés férfi és nő között

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 vérlázító megkülönböztetés férfi és nő között

Ugyan nagy utat tettünk meg a középkor óta, de még mindig van hova fejlődnünk a női emancipáció terén. Az alábbi tíz dolog például a nőknél szinte tabu, míg a férfiaknak szabad.

Fiatalabb pár

Ha egy férfi 10-15 évvel fiatalabb nővel jár, a szemünk sem rebben, sőt, még egy húszas is lehet köztük, akkor sem néz rájuk furcsán senki. Fordított esetben viszont már akár öt év korkülönbség is és rosszalló pillantásokat von maga után. 

Túlsúly

Egy túlsúlyos férfi mi más lenne, mint egy aranyos mackó. Egy túlsúlyos nőt viszont az egész társadalom megvet és pokollá teszi az életét. „Mázsa alatt nincs férfi”, „a pocak tekintély”, a férfiak így viccelődnek a plusz kilókkal, a duci nők viszont bántó megjegyzéseket kapnak. Nem egy esetről tudunk, amikor a férj számára válóok volt, hogy a feleség szülés után nem nyerte vissza az alakját.

Kötetlen viszonyok

Egy férfi, aki egyszerre több vasat tart a tűzben, igazi alfa-macho. Ugyanez egy nőnél: elítélendő, ledér ribi. 

Testszőrzet

Rajtunk egyetlen szőrszál sem lehet nyaktól lefelé, mert az „undorító” és „igénytelen”. Egy férfi ezzel szemben lehet olyan szőrös, mintha bundája lenne, ő ettől csak férfiasabb lesz.

Karrier

Nemek közti különbségek
Morsa Images/istockphoto.com

Egy női főnök ugyanolyan hatékony, mint egy férfi. Mi is tudunk keményen dolgozni, ugyanakkor sokkal együttérzőbbek vagyunk, amikor arra van szükség. Ennek ellenére a nők száma a vezetői pozíciókban még mindig elenyésző és aki – az enyhén szólva nem túl motiváló közeg ellenére – el is jutnak a felsővezetői státuszig, azok a nők is állandóan azzal szembesülnek, hogy férfias sárkányoknak tartják őket.

Amit egy férfinél sikeresnek látnak és elismerik, az a nőknél szájhúzást eredményez, illetve „kivel feküdt le, hogy ide jusson?” kaliberű kérdéseket vet fel. Az, hogy a saját képességeinek köszönhetően tart ott, ahol tart, senkinek nem jut eszébe. Ráadásul a vezető beosztású férfi elismerésre méltó, a karrierista nő viszont minimum „elhanyagolja a családját”, ha sikeres mer lenni.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»