Egészség / Életmód

7 gyakori betegség, ami mögött lelki bajok állhatnak

7 gyakori betegség, ami mögött lelki bajok állhatnak

Herpesz

A herpesz általában egy elfojtott probléma kiütközése, amivel nem akarsz szembenézni. Jellemzően egy olyan konfliktus áll a háttérben, ami egy hozzád közel álló emberrel kapcsolatos, például a szüleiddel vagy a partnereddel.

Mivel félsz attól, hogy a probléma kimondása viszályt szülne, inkább elfojtod az érzelmeidet, a tested viszont tiltakozik ez ellen, hiszen így egy számodra kellemetlen szituációban ragadsz, a lenyelt méreg pedig herpesz formájában jelentkezik.

Hajhullás

A fizikai problémák mellett a hajhullás valamilyen, a nőiességeddel kapcsolatos szorongásodra is visszavezethető lehet. Elképzelhető, hogy például a szülés után már nem érzed magadat vonzónak, vagy éppen ellenkezőleg, tudod magadról, hogy sokaknak tetszel, de nem tudod, mit kezd ezzel a helyzettel, hogyan viselkedj, nem mered megélni a saját szexualitásodat.

Próbálj meg egyensúlyba kerülni magaddal, elfogadni magadat olyannak, amilyen vagy, ha pedig kell, kérj ehhez segítséged a környezetedtől.

Köhögés

A makacs köhögéssel mindenképpen fel kell keresned az orvosodat, de emellett azon is érdemes elgondolkodnod, nem érzed-e úgy az életed valamelyik területén, mintha fojtogatnának. Egy rossz kapcsolat, egy stresszes munkahely például kiszívhatja belőled az életet, mintha csak valaki megvonná tőled a levegőt.

Lehet, hogy te még nem akarsz szembenézni a problémával, de a szervezeted már megpróbálja felköhögni azt.

Fáradékonyság

Az állandó álmosság oka akár a depresszióra való hajlam, a motiváció elvesztése is lehet. Amikor az életed éppen gödörben van, és extra adag energiára lenne szükséged, hogy kikerülj onnan, lehet, hogy éppen ellenkezően reagálsz, és legszívesebben folyton csak aludnál, azt várva, hogy a dolgok maguktól helyre jöjjenek.

Lehet, hogy mostanában elvesztettél valamit, ami fontos volt számodra, amiért eddig megérte hajtani. Próbálj meg új célokat keresni, amiért megéri minden nap újabb kihívásokat keresni.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást