Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Gondoltad volna? A nők szerint ennyi ideig kellene, hogy tartson a szexuális együttlét

Gondoltad volna? A nők szerint ennyi ideig kellene, hogy tartson a szexuális együttlét

A férfiak és a nők gondolkodásmódja között rengeteg különbség van, ezért nem meglepő, hogy sok dologban nehezen jutunk dűlőre egymással. De azt gondoltad volna, hogy a szexuális együttlét (és leginkább annak hossza) terén sem vagyunk egy lapon?

A szexuális együttlétek hossza rengeteg dolog függvénye lehet. Amikor te és a párod megismerkedtetek, valószínűleg sokkal gyakrabban bújtatok össze, és a szex is tovább tartott, hiszen még nem igazán ismertétek egymást, és izgalmas volt felfedezni a másik vágyait. Természetes jelenség, hogy évekkel később már ez nincs jelen ilyen nagy intenzitással egy kapcsolatban.

2008-ban egy amerikai kutatásból pedig kiderült, hogy egy átlagos szex meglehetősen rövid ideig tart: nagyjából 3-7 percig, de ha épp nagyobb az izgatottság, akkor átlag 7-13 perc egy együttlét hossza.

Hasonló eredményre jutott egy 2005-ös európai kutatás is, ahol 5 és fél perc lett a végeredmény. Azaz összességében kijelenthetjük, hogy 10 perc fölé csak ritkán mennek a számok egy hosszútávú kapcsolatban – legalábbis így volt ez az előző évtizedben.

Bármennyire is kevésnek is hangzik ez a szám, a legtöbb pár egyetért abban, hogy a munka, a gyereknevelés, a napi teendők mellett a hosszú együttlétekre már nincs úgy idő, mint korábban. De ha megkérdeznénk az embereket, vajon mi lenne számukra az ideális, valószínűleg más számokat kapnánk.

Legalábbis a Saucy Dates nevű randioldal felméréséből erre lehet következtetni! A társkeresőn 4000 férfit és nőt kérdeztek meg két dologról: az egyik, hogy mennyi ideig tart egy átlagos együttlét a párjukkal, és mit szeretnének, mennyi ideig tartson valójában? Az eredmények alapján pedig a nők annak örülnének a legjobban, ha a szex közel 26 percig tartana!

Amit a férfiak akarnak

Igazán érdekes egyébként azt is megfigyelni, hogy a férfiak válasza nem sokban maradt el a nőkétől.

Szerintük ugyanis az lenne a legjobb, ha 25 perc 43 másodperc lenne egy átlagos együttlét, sőt, a többség azt vallotta, hogy nálunk a szex átlagosan 17 percig tart. Ez arra utal, hogy 10 év alatt magasabb lett az arány, és már nem 5, hanem 15 percig tart a szexuális együttlét.

Persze itt jóval kevesebb embert hallgattak meg, így nem kizárt, hogy ha volt is emelkedés 10 évvel korábbihoz képest, az mégsem ennyire számottevő. Mindenesetre érdemes akár a saját kapcsolatodat is példaképp venni: nálatok meddig tart a szex, és te mit szeretnél, mennyi ideig tartson?

Kell az újdonság

Nincs azzal semmi baj, ha elégedetlen vagy az együttlétek hosszával, és ezt felhozod a párodnak. Arra kell inkább odafigyelned, hogy miként mondod ezt neki, mert ha a teljesítményét kritizálod (vagy ha ő úgy érzi), valószínűleg még kevésbé vágyik majd a szexre, és az önbizalmát is rombolhatod vele. A legjobb megoldás az, ha megpróbálod izgalmasabbá tenni az együttléteket, több spontaneitást, izgalmat, előjátékot és kezdeményezést belevinni, mert legtöbbször a rövid szexről a megszokott rutin és az újdonság hiánya tehet. Persze érthető, hogy a gyereknevelés és munka mellett kevesebb időtök jut ezzel foglalkozni, de az intimitás megteremtése létfontosságú egy párkapcsolat esetében, pláne akkor, ha már évek, évtizedek óta vagytok együtt!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást