Hozzávalók:
– 1 csésze főtt rizs
– 4 nagy paradicsom cég
– 1 evőkanál apróra vágott zöld kaliforniai paprika
– 1 evőkanál apróra vágott hagyma
– 4 apróra vágott csiperke gomba
– 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
– 1/2 teáskanál só
– 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C -ra.
2. A rizst főzzük meg előre a csomag utasításai szerint.
3. A paradicsomok tetejét szeleteljük le, és kanalazzuk ki óvatosan a belsejét. 3 evőkanál pépet vágjunk darabokra és tegyük félre. A paradicsomokat fordítsuk le és hagyjuk lecsöpögni.
4. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olíva olajat, dobjuk rá a hagymát, a fokhagymát és fonnyasszuk meg. Ez után tegyük hozzá a paprikát és gombát. Kevergetés mellett puhítsuk meg ezeket is. A végén sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a paradicsompépet és keverjük össze a rizzsel.
5. Töltsük meg a paradicsomokat a töltelékkel és tegyük sütőbe 20-25 percig, míg a paradicsom megsül.