Gombás rizzsel töltött sült paradicsom

Gombás rizzsel töltött sült paradicsom

Címlap / Életmód / Receptek / Gombás rizzsel töltött sült paradicsom

Finom, egyszerűen elkészíthető meleg előétel vagy könnyű vacsora. Készíthetjük 4 nagy paradicsomból vagy 8 kisebből is.

Hozzávalók:

– 1 csésze főtt rizs

– 4 nagy paradicsom cég

– 1 evőkanál apróra vágott zöld kaliforniai paprika

– 1 evőkanál apróra vágott hagyma

– 4 apróra vágott csiperke gomba

– 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

– 1/2 teáskanál só

– 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

– 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C -ra.

2. A rizst főzzük meg előre a csomag utasításai szerint.

3. A paradicsomok tetejét szeleteljük le, és kanalazzuk ki óvatosan a belsejét. 3 evőkanál pépet vágjunk darabokra és tegyük félre. A paradicsomokat fordítsuk le és hagyjuk lecsöpögni.

4. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olíva olajat, dobjuk rá a hagymát, a fokhagymát és fonnyasszuk meg. Ez után tegyük hozzá a paprikát és gombát. Kevergetés mellett puhítsuk meg ezeket is. A végén sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a paradicsompépet és keverjük össze a rizzsel.

5. Töltsük meg a paradicsomokat a töltelékkel és tegyük sütőbe 20-25 percig, míg a paradicsom megsül.
 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!