Egészség / Életmód

Gátak és (fémes) csillogás – Hasznos tapasztalatok a fogszabályzóhoz

Gátak és (fémes) csillogás – Hasznos tapasztalatok a fogszabályzóhoz

Bizonyára senkinek sem kell bemutatnom mindenki rémálmát, a nappali fogszabályzót. Ha szerencsés voltál, akkor csak valakinek a keserű tapasztalatait vagy élménybeszámolóját hallgathattad róla a baráti társaságodból, azonban ha a szerencsétlenebbek közé tartoztál (mint például én is), akkor jól tudod, milyen dolgokkal jár valójában ennek a fémes mosolynak a viselete… Ha te is fogszabályzás előtt állsz, most hasznos információk jönnek, de ha egyszerűen azért kattintottál, mert kíváncsi lennél egy őszinte fogszabis visszaemlékezésre, azt is megkaphatod!

A tiltott kaják listája

Ha nem akarsz valakire úgy rámosolyogni, hogy az pontosan leolvashassa a fogadta tapadt darabkákból, mit ettél ebédre, akkor célszerű összeállítanod a társaságban is fogyasztható ételek listáját. 

Erre például biztosan nem kerülhet fel a gyros és az alma, plusz sok más olyan nyúlós-málós étel is, ami a kedvenceid között van!

A fénykép-mosoly

Nagy dilemma: bevállalni a fogszabályzós fotót, úgy tenni, mintha egyáltalán nem zavarna a dolog, és óriásit vigyorogni a fényképezőgépnek, vagy inkább kifejleszteni valami köztes vigyort, lehetőleg úgy, hogy annak a fog ne legyen szereplője.

Nehéz választás, az biztos, én mindkettőt kipróbáltam, de arra jutottam, hogy egyik se jó valahogy, ezért aztán egy darabig egyáltalán nem mosolyogtam, ekkor viszont úgy néztem ki, mint valami szomorú tömeggyilkos egy boldog csapat kellős közepén.

A megoldás: nem szabad ezen agyalni (vagy fényképezkedni).

A levétel ígérgetése

Az ember örökké remél, így tettem én is, amikor azt hittem, hogy hamar megszabadulhatok ettől az utált fogszabályzótól.

Mindig magamban fohászkodva indultam a fogászatra, ahol aztán rendszerint kaptam még egy plusz hónapot, amiből a következő hónapban még egy lett.

Sajnos az sem segít, ha ünnepi ajándékot veszel a fogorvosnak azon alkalomból, hogy leveszi.

Akkor sem fogja hamarabb megtenni.

Színes gumik

Ez már tényleg belső információ, de általában úgy szorítják vagy húzzák meg a fogszabályzódat, hogy pici gumikat tesznek rá.

Ez lehet akármilyen színű, de körülbelül fél (kitartóbbaknak egy) év után az ember feladja, és beismeri magának, hogy igazából teljesen mindegy a szín, mert így is, úgy is a fogán van a dolog.

Ez az ön-elfogadás mély stációja, ezután jöhetnek a lila vagy a zöld gumik, amiktől végül furcsa mód mégis jobb kedved kerekedik. 

Fogpucolás kreatív módon

Ha az első pontban leírt kritériumot nem tartottad, vagy csak simán szerencsétlenül jártál, akkor egy jó kajálás után bizonyos dolgok a fogaid közé ragadhatnak.

Az ember viszont még fogszabályzósan se hord magával állandóan fogkefét, így ilyenkor kénytelen kreatív problémamegoldáshoz folyamodni.

Én például mindig fogpiszkálót használtam, csak ugye ez sincs minden helyen…

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást