Hozzávalók
– 1 / 2 csésze apróra vágott hagyma
– 2 kiskanál olívaolaj
– 10 dkg étkezésre alkalmas árpa gabona
– 250 ml tyúkhúsleves
– 250 ml víz
– 10 dkg barna rizs
– 1 evőkanál friss kakukkfű, vagy fél evőkanál szárított kakukkfű, apróra vágott
– fél kiskanál apróra vágott csípős pirospaprika (vagy Erős Pista paprikakrém)
– 2 marék friss spenót, tépkedve
– 5 dkg pekándió vagy dió, pirítva és durvára vágva
– 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése
1. A serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd fonnyasszuk meg a hagymét, adjuk hozzá az árpát és pirítsuk kb. 3 percig, vagy amíg kezd barnulni.
2. Öntsük hozzá a húslevest, barna rizset, szárított kakukkfüvet és csípőspaprikát. Fedjük le a serpenyőt és főzzük amíg a rizs és árpa megpuhul és a folyadék mind felszívódik (kb. 30 perc).
3. Egy kevés olívaolajon fonnyasszuk meg a spenótot, szórjuk mellé a fokhagymát. Keverjük a rizshez a friss kakukkfüvet. Tálaláskor szórjuk meg a pekándióval és tegyük mellé a spenótot.