Hozzávalók
– só és frissen őrölt bors
– 2 evőkanál olíva olaj
– 4 érett paradicsom, felszeletelve
– 1 citrom, felszeletelve
– 4 evőkanál felaprított petrezselyem
– 1 evőkanál felaprított menta
– 1 evőkanál felaprított kakukkfű
– 1/2 pohár száraz fehérbor
– 4 szelet bőr nélküli kardhal
– 1 édeskömény gumó, vékonyra szelve
– 2 evőkanál felaprított rozmaring
Elkészítés
– Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A kardhalat fűszerezd sóval és borssal. Kevés olajjal kenj ki egy nagy tepsit. Szórd bele az édesköményt és sózd, borsozd.
– A kardhal szeleteket helyezd a tepsibe, a tetejére tedd a paradicsom- és citromszeleteket. Keverd össze a rozmaringot, a petrezselymet, a mentát és a kakukkfűt, majd szórd a halra. Locsold meg borral és olajjal, majd fedd le alumínium fóliával.
– Süsd 15-20 percig. Szervírozd a tepsiből visszamaradt szósszal.
Jó étvágyat kívánunk!