Életmód / Receptek / Táplálkozás

Fűszerekkel sült kardhal

A rozmaring tökéletes kiegészítője a kardhal erős ízének. Egytálétel lévén, a szeletelt édeskömény és paradicsom együtt sül a hallal és tökéletes köretet biztosít.

Hozzávalók

– só és frissen őrölt bors
– 2 evőkanál olíva olaj
– 4 érett paradicsom, felszeletelve
– 1 citrom, felszeletelve
– 4 evőkanál felaprított petrezselyem
– 1 evőkanál felaprított menta
– 1 evőkanál felaprított kakukkfű
– 1/2 pohár száraz fehérbor
– 4 szelet bőr nélküli kardhal
– 1 édeskömény gumó, vékonyra szelve
– 2 evőkanál felaprított rozmaring

Elkészítés

– Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A kardhalat fűszerezd sóval és borssal. Kevés olajjal kenj ki egy nagy tepsit. Szórd bele az édesköményt és sózd, borsozd.

– A kardhal szeleteket helyezd a tepsibe, a tetejére tedd a paradicsom- és citromszeleteket. Keverd össze a rozmaringot, a petrezselymet, a mentát és a kakukkfűt, majd szórd a halra. Locsold meg borral és olajjal, majd fedd le alumínium fóliával.

– Süsd 15-20 percig. Szervírozd a tepsiből visszamaradt szósszal.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást