Dekor / Otthon

5 DIY a fürdőszobába, amit te is el tudsz készíteni

5 DIY a fürdőszobába, amit te is el tudsz készíteni

Úgy érzed, ráférne egy kis tuning a fürdőszobádra? Nem biztos, hogy érdemes egyedül nekiállni leverni a csempét, de az alábbi DIY trükkök feldobhatják a vizes helyiség hangulatát, és egyszerűen elkészítheted őket.

Csempedekoráció

Az egyszínű csempe egy idő után unalmassá válhat, de lecserélni nem kis költség lenne. Ha egyébként nincs baja, akkor fölösleges is: saját kézzel is festhetsz rá mintát bizonyos helyeken, például a mosdókagyló fölött, vagy a zuhanyzóban.

A lényeg, hogy a festés megkezdése előtt a csempe legyen teljesen tiszta, vízkő- és zsírmentes, és jó minőségű festéket használj, ami a meleget és a párát is bírni fogja.

Macerásnak hangzik? Akkor használj alkoholos filcet! Pofonegyszerű, pontos, és beválik!

Meglepetés a szekrényben

Van egy kinyitható szekrény a fürdőszobádban? Akkor vedd ki belőle a polcokat, ragassz a belső hátlapjára egy darab színes tapétát vagy csomagolópapírt, és tedd vissza a polcokat.

Bumm, már készen is vagy a pofonegyszerű DIY-jal, mégis biztos lehetsz benne, hogy valami olyasmit alkottál, ami minden reggel mosolyt csal az arcodra, amikor a fogkeféd után nyúlsz.

Egyedi zuhanyfüggöny

Miért ne készíthetnéd el a saját zuhanyzófüggönyödet? Nem kell hozzá más, csak a megfelelő festék, amit a szakboltban segítenek kiválasztani, és egy egyszerű függöny, amit kedvedre dekorálhatsz.

Akár az ombre részt is megfestheted, ehhez egy vödörben kell elkészítened a festéket, körülbelül harmadáig belelógatnod a függönyt, és bizonyos időnként kicsit kijjebb húzni az anyagot a vödörből. Értelemszerűen azok a részek, amelyek tovább áznak a festékben, sötétebbek lesznek majd.

A feliratot a legegyszerűbben úgy készítheted el, ha kinyomtatod a betűket, majd kivágva őket sablont készítesz magadnak.

Hangulatos kilépő

A fürdő padlóján található kádkilépő talán aprócska, mégis az egész helyiség hangulatát meghatározhatja, hiszen élesen elüt a csempe hidegségétől, gyakorlatilag ez az egyetlen „melegburkolat” a fürdőben.

A ragasztópisztollyal összeillesztett parafadugókból készült kilépőre nem csak mennyei élmény minden alkalommal megérkezni a kádból, de igazi zen hangulatot is ad a helyiségnek.

Új burkolat a kapcsolókra

Dekopázs technikával gyönyörű burkolatot adhatsz a konnektoroknak vagy a kapcsolóknak, igaz, egy picit macerás pontosan körbevágni a papírt, de megéri a fáradtságot.

A burkolatok egyébként egyszerűen le- és felpattinthatóak, nem kell hozzá szakember, de ha még sosem csináltál ilyet, akkor azért érdemes megkérned valakit a dologra, aki látott már közelről villanyszerelőt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást