Nem csak csempe létezik: 5+1 remek megoldás a fürdőszobád falára

Nem csak csempe létezik: 5+1 remek megoldás a fürdőszobád falára

Címlap / Otthon / Nem csak csempe létezik: 5+1 remek megoldás a fürdőszobád falára

Vízálló tapéta

Régen valóban limitált volt az úgynevezett vinyl tapéták választéka, de napjainkban már igazán stílusos variációk közül válogathatunk. A tapadós hátoldalú tapétát könnyen applikálhatjuk a falra, csak arra kell figyelni, hogy a felület megfelelően kezelt legyen, mert a porózus falon nem tapad meg.

Külön előnye ennek a megoldásnak, hogy ki is próbálhatjuk, hogyan fog mutatni a fürdőben a tapéta, ha először csak egyetlen tekerccsel veszünk belőle. A nagy mintákkal bánjunk óvatosan, mert optikailag „összehúzzák” a teret. A függőleges csíkok magasabbnak mutatják a helyiséget, a vízszintes minta pedig szélesebbnek. 

 

 

Műanyag lambéria

Ez a megoldás első hallásra nem az eleganciát juttatja eszünkbe, pedig igazán stílusos helyiséget eredményezhet, amennyiben jól használjuk.

Nálunk – még – nincs igazán nagy múltja ennek a módszernek, inkább az angol víkendházak vagy tengerparti nyaralók hangulata jut róla eszünkbe.

A műanyag lambéria is jól mutat pedig, a titka mindössze annyi, hogy nem az egész falat kell bevonni vele. Bőven elég, ha kb. mellmagasságig applikáljuk a falra, a magasabb részekre – ahol nem éri víz – már elég a festék is. A fehér műanyag lambéria olcsó, könnyen a falra ragasztható és minden szín jól áll neki a falon, főleg a merész, sötét tónusok. 

 

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást