A fültisztító pálcika felhasználásának 14 meglepő módja 2.

A fültisztító pálcika felhasználásának 14 meglepő módja 2.

Címlap / Otthon / Háztartás / A fültisztító pálcika felhasználásának 14 meglepő módja 2.

Kétrészes cikksorozatunk előző epizódjából megtudhattad, hogyan vetheted be a fültisztító pálcikát az illatod felfrissítésére, a rúzs elkenődésének megakadályozására, valamint a hajlenövés eltüntetésére. Korántsem fogytunk még ki az ötletekből: most előállunk újabb héttel, hogy a filléres eszközből tényleg multifunkcionális kedvenc legyen!

Beragadt a cipzár?

A kedvenc nadrágod slicce, a bőrdzsekid cipzárja, vagy éppen a táskád belső zsebének húzózárja ragadt be? 

Mindegy, hiszen a lényeg: ha egy kis samponba mártod a fültisztító pálcikát, és bedörzsölöd vele magát a cipzárt, illetve az előtte lévő néhány zárfogat, tulajdonképpen megolajozott – tehát a kis makacs valószínűleg magától elindul.

Lehorzsolódott a cipőd?

Ha a kedvenc bőr lábbeliden apró karc keletkezett, érdemes körömlakk-lemosóba mártott fültisztító pálcikával, körkörös mozdulatokat végezve megdörzsölgetni. 

Amennyiben maga az anyag nem szakadt fel, a sérülés jó eséllyel el fog tűnni. (Az acetonos lemosó ilyen célra jobb lehet, mint a –mentes.)

Megszabadulni a pattanástól

Idegesítő pattanás ütötte fel csúf fejét az arcodon? Ahelyett, hogy nekiesnél az ujjaiddal, vegyél inkább egy meleg zuhanyt! Így kellően felpuhul a bőröd.

Fogj két fültisztító pálcikát, áztasd őket ugyancsak meleg vízbe, majd a pattanás két oldalához nyomva szabadulj meg a gyulladt pórus tartalmától.
Ha utána még egy kis tonikkal fertőtleníted is, garantáltan elkerülöd a fertőzésveszélyt!

Rögtönzött szemfesték-lemosó

Elfogyott a szemfesték-lemosód, de ezt csak akkor vetted észre, amikor már éppen be akartál dőlni az ágyba? Semmi gond! Bármilyen hidratálókrémbe márts fültisztító pálcikát, amelyet gyengéd mozdulatokkal simíts végig a kérdéses felületen!

A másik végével egyaránt eltávolíthatod a smink- és a krémmaradékot is. Utána mosd le az egészet langyos vízzel, ha még szükségét érzed!

Szem alatti karikák ellen

Márts két fültisztító pálcikát szemkörnyékápoló krémbe, tedd őket visszazárható műanyag zacskóban a fagyasztóba, majd reggel elővéve finoman nyomd a szemkörnyéki duzzanathoz! Érdemes uborkakivonatot vagy koffeint tartalmazó krémet választanod erre a célra. 

A mozdulat során a belső szemzugból indulj a külső sarok felé – így távozásra bírod a felgyülemlett folyadékot.

A sosem látott pillákért

Akkora szempilláid lehetnek ezzel a trükkel, hogy még tükör nélkül is látni fogod őket! Két réteg szempillaspirál között fuss végig rajtuk átlátszó púderbe mártott fültisztító pálcikával.

Ezzel elképesztően megnövelheted a pillák sűrűségét és volumenét – főleg, ha előtte még göndörítettél is! (Vigyázz, nehogy a szemedbe menjen a púder a művelet közben…)

A tökéletes szemöldökért

Túlszedted a szemöldököd, és gyors segítség kellene? Ne ess kétségbe, mert egy szálakhoz hasonló árnyalatú szemhéjpúderrel, plusz egy fültisztító pálcikával csodát tehetsz! 
Apró mozdulatokkal haladj végig mindkét szemöldököd ívén. Ezzel a módszerrel sokkal természetesebb hatást érhetsz el, mint olyan ecsettel, ami direkt e célra készült.
Reméljük, a mindennapokban jó hasznát veszed majd a kétrészes cikksorozatunkból megismert 14 tippnek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást