A füled többet elárul az egészségi állapotodról, mint azt elsőre gondolnád

A füled többet elárul az egészségi állapotodról, mint azt elsőre gondolnád

Címlap / Életmód / Egészség / A füled többet elárul az egészségi állapotodról, mint azt elsőre gondolnád

1/6 Ránc a fülcimpa előtt

Ha a fejed és a fülcimpád találkozásánál észreveszel egy ráncot, érdemes mostantól jobban odafigyelned a koszorúereidre. Szakértők szerint ugyanis ez arra utalhat, hogy nincs minden rendben velük.

Úgy vélik, a fülnél és a szívnél található kisebb vérerekben lerakódás lehet, és ez ilyen tünetet produkálhat a bőrön. Összességében ez még nem jelent gondot, inkább innentől kezdve arra kellene figyelned, hogy egészségesebben étkezz. Ha viszont ehhez más tünetek, például légzési nehézségek, mellkasi fájdalom jelentkezik, kérd ki orvos véleményét!

2/6 Fülcsengés

Emberek milliói tapasztalják meg gyakran a fülcsengést, így ezzel a problémával nem vagy egyedül. Noha általában ezt a hangos zajok váltják ki, van, hogy egészen más dolog bújik meg a háttérben.

Például egy fülfertőzés vagy bizonyos gyógyszerek egyaránt előidézhetik a hangot.

Sőt, szakértők megállapították már, hogy sok esetben összefüggésben áll ez a magas vérnyomással vagy magas koleszterinszinttel, esetleg a hormonális változásokkal.

istockphoto

3/6 Viszkető fülek

Nagyon sokszor érzed azt, hogy a füleid (vagy akár csak az egyik) rendkívül viszketnek belül, és hiába próbálod megvakarni, ez egyszerűen nem múlik el?

Ha már régóta küzdesz a problémával, érdemes szakértői segítséget kérned, hiszen meglehet, hogy gombás fertőzés okozza, vagy ekcéma van a füleidben! Ha előbbi, akkor fehér darabkákat találhatsz a füleidben, ha viszont az utóbbi, akkor vörössé válhat a hallójáratod.

Ezt is fontos kezelni, hiszen a sok vakarás szintén fertőzést alakíthat ki, amit sokkal nehezebb meggyógyítani. A lényeg, hogy ne vedd félvállról a viszketést, hiszen rövidtávú halláskárosodást is szenvedhetsz miatta.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást