Fügés chia puding, ha már unod a hagyományos zabkását

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Fügés chia puding, ha már unod a hagyományos zabkását

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Clean eating, fitness étrend, alacsony szénhidráttartalmú diéta… Mindegy, melyik irányból közelítesz, egy dolog szinte mindenhol visszatérő elem, mégpedig a reggeli zabkása. Kásával indítani a napot az egészséges életmóddal és tudatos táplálkozással ismerkedő kezdők első lépése szokott lenni. Ami szerintem igazán remek, ugyanis a variációk száma a végtelen, plusz mindennel együtt olyan 2-5 perc közötti elkészítési idővel kell számolni. És azért egy csokis-banános vagy egy fahéjas-mandulás kása reggelire nem hangzik olyan rosszul, igaz?

Hogy azoknak is adjak némi infót, akik még csak most ismerkednek ezzel a világgal, gyorsan nézzük át az alapokat.

Miért is jó a zabkása?

  • teljesen természetes alapanyagból készíthető, és fő összetevője a zab, ami kifejezetten olcsó
  • magas rosttartalma miatt segíti az emésztőrendszer tisztulását
  • hamar eltelít és sokáig teltségérzetet biztosít (lassú felszívódású szénhidrát lévén)
  • alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek is fogyaszthatják
  • gyorsan elkészíthető

A chia mag egy Dél-Amerikában őshonos növény magja, mely nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, fehérjét és antioxidánsokat, mindemellett gluténmentes.  Nagy mennyiségben képes felszívni a vizet, ezáltal egyrészt eltelíti a gyomrot és hosszantartó teltségérzetet ad, másrészt pedig jellegzetes állagot kölcsönöz a ételeknek. Kvázi pudingosít.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!