Francia manikűr lépésről lépésre

Francia manikűr lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Test / Francia manikűr lépésről lépésre

Olyan körömápolási és –festési módszert keresel, ami a hétköznapokon és kivételes alkalmakkor egyaránt megállja a helyét? Fontold meg a francia a manikűrt, ami farmernadrággal és estélyivel egyaránt jól mutat, ráadásul könnyen elkészítheted magadnak!

Amire szükséged lesz

Sétálj el a legközelebbi drogériába a következő kellékekért: alaplakk, fedőlakk, körömvég-sablon, bézs vagy halvány pink árnyalatú, illetve hófehér lakk.

Ha szerencséd van, kedvező áron kínált francia manikűr szettet is találhatsz.

Kezdő lépések

Formázd a körmeid a megszokott módon! Jó, ha tudod: a francia manikűr csak rövidre vágott vagy reszelt körmökön mutat jól.

Ápold a körömágyakat puhító balzsammal, aztán told vissza a bőrt egy erre a célra készült fa pálcikával!

Figyelem: lakkozás előtt moss kezet alaposan! A tartóssághoz hozzájárul, ha polírozóval eltávolítod a fölösleges szennyeződéseket a körmök felületéről.

A sablon felhelyezése

Az alaplakk száradása után vedd le a sablonról az öntapadó oldalt védő fóliát, és illeszd a körmöd felső, fehér része alá úgy, hogy kövesse annak természetes ívét!

Így könnyen és gyorsan egyenletes fehér árnyalatúra pingálhatod a kilátszó részt.

Ügyelj rá, hogy valamennyi körömnél hasonló méretű legyen a fehérre festett vég! Persze, egy-egy apró eltérés nem tragédia, s nem is befolyásolja a végeredmény szépségét.

Készre a körömvégeket

Megkönnyíted a dolgod, ha a fehér festéket a sablon irányából a köröm vége felé húzod, először középen, aztán pedig kétoldalt. A széles, lapos ecsetű lakkokkal a legegyszerűbb a művelet.

Ha elrontottad, ne ess kétségbe! Speciális lakklemosó tollal vagy acetonba mártott fültisztító pálcikával rögtön megszabadulhatsz a feleslegtől.

A lakk állagától függően egy vagy két réteget alkalmazz, s hagyd teljesen megszáradni!

A sablon eltávolítása

A legtöbben itt rontják el a műveletet. Gyors, határozott mozdulattal távolítsd el a sablonokat, a körmök felületén maradt ragasztóanyagnak pedig szintén alkoholba vagy lakklemosóba mártott fültisztítóval mondj búcsút!

Természetes árnyalat

Vigyél föl két réteg természetes árnyalatú lakkot a teljes körömfelületre. Nincs egyetemes szabály arra vonatkozóan, hogy milyen bőrtónushoz milyen szín áll jól, de általánosságban elmondható, hogy a hófehér bőrűek halvány rózsaszínnel, a kreolosabbak pedig barackkal nem nyúlhatnak mellé.

Feldobhatod enyhén csillámos körömlakkal vagy halvány levendulaszínnel is. Egy réteg fényt adó fedőlakkal tartósítsd az eredményt!

Extrák

Amennyiben klasszikusan elegáns helyett most vagány körmökre vágysz, fehér helyett valami élénk színt használj a körömvégeken! Akár körömmatricákkal vagy –díszekkel is egyedivé varázsolhatod az összhatást, de ezekkel nem érdemes túlzásba esned: elég, ha a gyűrűsujjadra teszel belőlük.

Előfordulhat, hogy már a szükséges eszközök megvásárlásánál elmegy a kedved az egésztől, hiszen a kezdeti befektetés a választott termékek árkategóriájától függően körülbelül kettőtől akár tízezer forintig is terjedhet. Gondolj bele: ezekkel hány alkalommal készíthetsz magadnak otthon gyönyörű körmöket, míg a szalonban csupán egy-két alkalom jönne ki belőle!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást