Hozzávalók 4 személyre:
175 g sós linzertészta
75-100 g sovány bacon, apróra vágva
150 g Cheddar vagy Trappista sajt, vékonyra szeletelve
2 tojás, felverve
150 ml tejszín vagy tej
só
bors
koriander, kapor, petrezselyem, bazsalikom
pirospaprika
paradicsom, szeletelve
gomba (opcionális)
Elkészítése:
1. A linzer tésztát elkészítjük (összegyúrunk 50 dkg lisztet, 30 dkg vajat, 4 tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt, só ízlés szerint, hűtőben pihentetjük 20 percet). Nyújtsuk ki kör formára, majd béleljünk ki egy kilisztezett recés tortaformát. Süssük 180 C-on sütőben, kb. 10-15 percig aranybarnára.
2. Töltsük meg a baconnal, sajttal, paprikával. A tojást és tejszínt keverjük össze, öntsük hozzá a fűszereket. Az egészet öntsük a sonkára. A tetejét díszítsük paradicsomszeletekkel és szórjuk még meg egy kis sajttal.
3. Tegyük sütőbe és 180 C-on süssük 30 percig.