Fotótapéta térmódosító effektek, különleges hatások

Fotótapéta térmódosító effektek, különleges hatások

Címlap / Otthon / Dekor / Fotótapéta térmódosító effektek, különleges hatások

Szerencsére ma már a fotótapéta is kezdi visszaszerezni méltó helyét a lakberendezésben és az enteriőrtervezésben, hiszen egyre többet fedezik fel a színek, minták és a különleges anyagok, anyaghatások együttes varázsát.

Amivel még nagyobb varázslat érhető el, azok egybefüggő képek, óriásfotók a falakon.

Hiszen, míg egy függőleges vagy vízszintes csíkos tapétával magasabbá esetleg szélesebbé tehető optikailag az adott helyiség, addig egy különleges mélységet, magasságot vagy extra térhatást láttató posztertapétával akár egészen attraktív, különleges, egyedi látványhatást is elérhetünk.

Ha loft vagy indusztriál stílusban álmodtuk meg otthonunkat – hála a kreatív fotósoknak – egy jó fotótapétával könnyűszerrel megmutatható a bontott téglafal vagy a látszóbeton – akár még egy újépítésű, agglomerációs vagy külvárosi lakóparki lakás nappalijában is…

Nézzünk most 10 példát, tíz remek ötletet, miként kaphat új alakot, formát, mélységet a belső tér egy jól megválasztott fotóposzter segítségével?

1. Ha magasabbat és világosabbat szeretnénk

Ha egy teret optikailag magasabbnak vagy hosszúkásabbnak szeretnénk láttatni, érezni, akkor egyértelműen a függőleg csíkozással tudjuk ezt megtenni. Persze, ehhez nem kell klasszikus vagy modern, absztrakt csíkokat festenünk vagy tapétáznunk a falra: egy gyönyörű, egyenes szálú keskeny fákból álló fehér nyírfaerdő is tökéletesen megteszi!

Nem beszélve arról, hogy ez így mennyivel természetesebb, romantikusabb és látványosabb, mintha csak simán csíkokkal operálnánk.

A világos tónusoknak köszönhetően pedig ez az erdő nemhogy nem sötétít, de kifejezetten kellemes, légies, tágas térhatást eredményez a magasságon kívül még pluszban.

2. Kuckós, bújós, óvó-védő tér?

Igen, akár még egy tágasabb, nagyobb léptékű térben is megvalósíthatunk amolyan bújós, kuckós hatást, meleg otthonos hangulatot!

Akár egy Zen hangulatú absztrakt fahatású, csavart geometrikus mintájú fotótapéta akár egy skandináv, akár egy modern enteriőrben könnyedén megteremthetjük a meleg, otthonos, „bújós hangulatot. Egyszerűen csak tegyük elé a kanapét, vagy a fotelt és máris egy óvó-ölelő érzésben lehet részünk. De éppúgy jól mutat a konyhában, az előszobában vagy a hálóban is. Igazából ez csak rajtunk múlik! A prémium vlies fotótapéták egyedileg, igény szerint kerülnek legyártásra minden esetben.

3. Kint, a világűrben? Ez az igazi mélység!

Ha az előbbivel ellentétben, inkább a tágasság érzését kívánjuk otthonunk négy falai között is megérezni, akkor az egyik legjobb választás lehet egy világegyetemet vagy tejútrendszert ábrázoló fotótapéta gyerekszobába. előszeretettel választják, de igazából bármely helyiséget feldob és különlegessé tesz.

4. Reggeli a dzsungel mélyén?

A pálmáfák, az esőerdők és a dzsungel látványa még mindig óriási divat, legyen bármilyen léptékű is a minta! Ha posztertapétában gondolkodunk, akkor érdemes ennek sajátos előnyeit kihasználni, és a minél bujább, minél sokszínűbb, minél izgalmasabb kavalkáddal megfűszerezni tereinket és mindennapjainkat a nappaliban, az étkezőben vagy akár a hálóban. Sőt, ha víz – és páraálló vinyl fotótapéta mellett döntünk, akkor akár még a fürdőszobába is beköltözhet egy buja esőerdő. Nincs is ennél autentikusabb. Talán csak az, ha még a reggelinket is egy dzsungel mélyén lévő kis tisztáson költjük el – ráadásul a saját étkezőnkben! …

5. A gyerekszoba a Jurassic Park kellős közepén?

Miért is ne? Ha csemeténk már nagyobb, és nem fél a hatalmas állatoktól, sőt, a dínók nagy rajongója, akkor egy ilyen óriásléptékű gyerek fotótapéta bizonyára tetszeni fog majd neki!

Állatmintákat, mesefigurákat és szuperhősöket is számos óriásposzteren megtalálhatunk, a gyerek fotótapéta mintái, témái is elképesztően változatosak ma már…

Foto: Komar

6. Tágasabb kilátást, több ablakot szeretnénk?

Bátran „világosítsuk” ki az előszobát is akár egy ilyen látványos, ablakot ábrázoló fali poszterrel! Egy 3D fotótapéta nagyon attraktív és látványos hatást kelt bármely helyiségben, legyen az egy híd, egy út, egy hatalmas épületszerkezet, vagy egy városai látkép.

Ha ablak van a képen, amit szemből jövő fénnyel megvilágítunk, akkor a helyiség még világosabbnak, még tágasabbnak tűnik majd. Szűkösebb előszobákba, hallba, étkezőbe tökéletes választás, de a nappaliban is jól mutat majd.

Felhelyezése a speciális vlies anyagnak és a termékhez csomagolt saját ragasztónak köszönhetően jelentősen megkönnyíti a felhelyezést: akár szakember nélkül, mi magunk is nyugodtan nekiállhatunk, menni fog!

7. Piknik a Kárpátok fenyveseinek lábánál?

A dzsungelminták után talán a második legnépszerűbb poszter téma most az erdők. Nem véletlenül: a városi ember épített környezetben éli le életének legalább 80%-át, és szinte csak hétvégéken, nyaralásokon van lehetősége legtöbbünknek érintkezni a természet ilyen szintű közelségével, amit egy erdei séta, túra vagy egy kellemes, ráérős piknik tud nyújtani a szabadban. Éppen ezért egy ilyen, páratlanul mesés erdő, vagy tisztás az étkezőnkben vagy a nappaliban mindig képes megadni számunkra a természet meghitt nyugalmát. Ezúttal reggelizhetünk vagy borozhatunk a Kárpátokban is, ha éppen erre esik a választásunk. Skandináv stílusú enteriőrökbe szinte kötelező elem egy szép erdei táj?

8. Anyaghatásokat, textúrákat, 3D mintát, sőt még fémes effekteket is meg tudunk jeleníteni egy élethű óriás fotótapéta segítségével!

Ha kőhatást, fa hatást, vagy az izgalmas fémes effektek megjelenítését szeretnétek például a konyha falakon, a pult és a szekrénysor között megjeleníteni, s mindezt gazdaságos, költségkímélő változatban – akkor egy ideillő posztertapétával biztosan megtaláljátok a számításotokat.

Konyhai öntapadós vinyl hátfalakat ugyanis nálunk szintúgy számtalan témában, mintában, anyaghatásban találtok, mint tapétákat és posztereket – csak győzzétek kiválasztani a hozzátok illőt!

Ezzel az ezüst hullámmintával egyébként még modernebb, még inkább high-tech hatást tudok elérni – de ha a fahatást, a zöld levélfotót, vagy a természet egyéb mintáit, esetleg zamatos gyümölcsöket szeretnétek látni a konyhapult fölött, akkor erre is bőven van választék…

9. Mint a mesében…

Ezúttal éppen Mása és a maci köszönt ránk egy kedves gyerekeknek készült óriásposzteren, de igazából számtalan mesefigura, mesehős és szuperhős minta és téma közül válogathattok. Egy vlies fotótapéta nagy előnye, hogy száradás után később is könnyedén eltávolíthatók a falról – így, ha megunná a csemete, jöhet is az újabb, a még aktuálisabb, a még menőbb…

10. Befelé tartó utcák, hidak, ösvények – a tökéletes mélység, az extra térhatás netovábbjai!

Fentebb már mutattunk egy stílusában, jellegében hasonlót, s az elv itt is ugyanaz: minden térhatású, hidat, utcát, folyosót ábrázoló óriásfotó rendkívüli mértékben képes megnyitni a belső tereket. Mindezt fokozhatjuk még azzal is, ha a tapéta színvilágával (jelen esetben az utca kövével) azonos árnyalatú padlóburkolatot választunk. Ekkor a két tér szinte eggyé válik. Ráadásul, ha egy fotó, egy látvány ennyire színes és vidám – akkor a szoba vagy a helyiség hangulata is ilyen lesz, egész évben, az év legszürkébb napjain is: színes és vidám. Mindig feldobja majd a hangulatot.

11. Családi mindennap ebéd a Halászbástyáról, budapesti panorámával?

Azon túl, hogy a budai panoráma mindig képes rabul ejteni a szívünket, és még a legbezártabb, legzordabb téli estéken is randevúzhatunk itt párunkkal, barátainkkal: Ha egy ilyen posztertapéta kerül az étkezőbe vagy a nappaliba – egy ilyen jellegű látvánnyal pedig mindig elképesztően ki lehet nyitni a teret. Kislakásokba, szűkebb szobákba, étkezőkbe, konyhákba ragyogó tipp egy ilyen poszter! És igazából bármely stílushoz tökéletesen passzol…

Ha pedig a hazai panoráma helyett inkább egy másik nyüzsgő nagyvárosban szeretnénk elkölteni az ebédet vagy a reggelit, akkor vár Bennünket a mesés London vagy az ezerarcú kozmopolita New York városának látképe!

Összeállításunkban persze közel sem tudtuk bemutatni valamennyi különleges térhatású poszterünket – ám, ha kíváncsivá tettünk – akkor végig tudjátok böngészni weboldalunkon valamennyit!

A Poszterem fotótapéta webáruház platformján ugyanis több ezer gyönyörű fotótapéta közül válogathattok stílusra, színre, típusra, helyiségre vagy anyaghatásra szűrve is akár…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást