Forró kikapcsolódás: a világ legszebb meleg vizes gyógyfürdői

Forró kikapcsolódás: a világ legszebb meleg vizes gyógyfürdői

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Forró kikapcsolódás: a világ legszebb meleg vizes gyógyfürdői

Budapestet még mindig sok turista a gyógyfürdők városaként tartja számon, de a világ számos más pontján is találni elképesztő szépségű, meleg vizes medencéket, ahol jól esik lazítani kicsit a megfáradt izmokon. Az alábbi helyeken mi szívesen csobbannánk egyet.

Tabacon Grand Spa, Costa Rica

Costa Rica természetes, meleg termál vizes medencéiben mindenki szívesen merül alá, a turisták kedvence azonban valószínűleg a természetes vízesés, melynek lépcsőin tényleg paradicsomi érzés lehet az alácsorduló meleg víz simogatása.

A medencéket buja növényzet öleli körbe, a kis bungalók garantálják az egzotikus, természet közeli élményt, de mindez ne tévesszen meg: igazi luxusról van itt szó, ahol a turisták minden igényét kielégítik, így tökéletes lesz a pihenés.

Bagni di Levante, Toszkána, Olaszország

38 fokos víz, ami a csontjaidat is átmelengeti, 18 százalékos sótartalom, ami miatt úgy érzed, hogy legszívesebben egész nap a kristálytiszta víztükrön lebegnél.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy egy minden igényt kielégítő, modern wellness szálló közepén vagy,egy történelmi épületben, ahol még eredeti boltívek és oszlopok ölelnek körül, és megérint a történelem szele is, akkor már érthető, hogy miért került fel a Bagni di Levante a listánkra.

Ha szereted az olasz reneszánszot, ezen a helyen biztosan jól éreznéd magadat.

Amangiri, Egyesült Államok

Képzelj egy letisztult, ázsiai hangulatot idéző, egyszerű formákat és természetes anyagokat használó, éppen csak a szükséges szintjéig kiépített fürdőt.

Most helyezd ezt az egészet egy holdbéli, sziklákkal ölelt tájba, és már meg is kaptad Amangiri fürdőjét.

A tükörsima medencék pavilonját olyan táj veszi körül, ami segít, hogy elmélyedj a gondolataidban, és úgy érezd, sikerült végre megszabadulnod a külvilág zajától.

Az egész komplexum a holisztikus gyógyítás jegyében épült ki, és mind a 4 elem gyógyító erejét megtalálhatod itt.

St. Regis Lhasa Resort, Kína

Ha tökéletes kikapcsolódásra és testi-lelki feltöltődésre vágysz, akkor jogos, hogy Kína fürdői ideális helyszínnek tűnnek ehhez.

A St. Regis Lhasa Resort “arany energia” névre keresztelt medencéje 28-32 fokos vizével segít a vendégeknek ellazulni, a pompás arany szín pedig szintén energiával tölt fel – bár igaz, ami igaz, a Himalája látványa és a tavak panorámája sem éppen idegszaggató körülmény.

A masszázs, és a medence partján felszolgált italok és ételek sem okoztak eddig még panaszt, legalábbis ez a hír járja.

Blue Lagon, Izland

Izland Kék Lagúnája valóban mesébe illő: a kies sziklák között vakítóan kék víz várja az idelátogatókat, akik mesebeli táj látványát élvezhetik, miközben elmerülnek a meleg termálvízben.

A spa vizéből különféle bőrápoló termékeket is készítenek, de persze semmi nem lehet olyan hatékony és kellemes, mint magában a vízben megmártózni.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a mesés táj és a természetes forrás mellett számos luxusszolgáltatás várja az idelátogatókat, a masszázstól a pakolásokon át a minőségi ételekig és italokig.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást