3 fontos kiegészítő az őszi túrázásokhoz

3 fontos kiegészítő az őszi túrázásokhoz

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / 3 fontos kiegészítő az őszi túrázásokhoz

Powerbank

Mivel az okostelefon az életünk szerves részévé vált, ezért valószínűleg nem tévedünk, ha azt feltételezzük, hogy a kirándulás idején sem tervezed otthon hagyni a készüléked. Pláne, ha a mobilodat használod például iránytűként, azon keresztül keresed az útvonalakat, esetleg fotózni, videózni is szeretnél, netán figyelemmel kísérnéd az időjárás alakulását.

Ezek a tevékenységek egytől-egyig igénybe veszik a telefon akkumulátorát, ami így hamarabb lemerülhet, minthogy hazaérnél. Ezt viszont ügyesen kiküszöbölheted egy, a Tok-Shop.hu-nál is kapható powerbank használatával.

Ez az eszköz voltaképpen egy külső akkumulátor, aminek a segítségével feltöltheted a mobilodat vagy más eszközt, például tabletet, okosórát, fülhallgatót. Ha főként túrázás során használnád, akkor célszerű olyan powerbankot választanod, ami ütés- és vízálló, így biztosan nem lesz semmi baja a természetben sem. 

Sőt, egyes típusok akár zseblámpaként is használhatóak, így még azt sem kell külön magaddal vinned. Ezáltal a felszerelésed is helytakarékosabb lesz, ami valljuk be, egy hosszú túra során cseppet sem hátrány. Csupán egy dologra figyelj: indulás előtt mindig győződj meg róla, hogy teljesen fel van-e töltve a powerbank!

Töltőkábel

Egy powerbank a túrázós hátizsákban sosem felesleges, kivéve egyetlen esetet: ha otthon felejted a töltőkábelt. Így hiába lapul a készülékben többezer milliamperórányi kapacitás, ha nem tudod hogyan összekötni a mobiloddal, akkor bukott ügy az egész.

Ráadásul roppant bosszantó is, hisz nem elég, hogy feleslegesen cipeled magaddal, de még azt is végig kell nézned, hogy a mobilod szép lassan lemerül.

Szerencsére ezt roppant egyszerű elkerülni, csak annyi a dolgod, hogy becsomagolod a hátizsákba a töltőkábelt is. Ha pedig társasággal mész kirándulni, akkor reménykedj benne, hogy a csapatban valaki előrelátóbb volt nálad, és van nála olyan kábel, ami kompatibilis a telefonoddal. 

Okosóra

Aki szerint a túrázás nem tekinthető sportnak, az biztosan nem győzött még le több száz méternyi szintkülönbséget nehéz terepen! Aki azonban rendszersen kirándul, az jól tudja, hogy egy hosszabb erdei túra nagyon is felér egy edzéssel, és remekül javítja az állóképességet. 

Nem hiszed? A következő kirándulás során viselj okosórát, és állítsd be, hogy mérje az aktivitásodat! Meg fogsz lepődni, hogy a nap végére hány ezer lépés lesz a lábaidban, és mennyi kalóriát égettél el. Biztosan a többszörösét, mint egy átlagos hétköznapon.

Egy ilyen készülék arra is kiváló, hogy monitorozza a teljesítményedet, ezáltal nyomon követheted a fejlődésedet. Ráadásul egy fárasztó túra után bűntudat nélkül ülhetsz be a kedvenc éttermedbe egy kiadós vacsorára.

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!