Elképesztő helyek a föld alatt – ezeket a bámulatos úti célokat látni kell

Elképesztő helyek a föld alatt – ezeket a bámulatos úti célokat látni kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Elképesztő helyek a föld alatt – ezeket a bámulatos úti célokat látni kell / 2. oldal

Derinkuyu

Derinkuyu, a földalatti város néven elhíresült település Törökország, azon belül is Kappadókia egyik legfontosabb turistacélpontja. A földalatti település egy mérnöki csodának is tekinthető főleg, ha figyelembe vesszük a korát.

A várost már az 1960-as években megnyitották a látogatók előtt, de csupán egészen kis része, 10%-a látogatható. A látvány azonban így is azonnal magával ragadja az ide érkezőket, hiszen teljesen más világba csöppenünk.

Sokszor szinte kúszni-mászni kell az alagutakban, azonban a komplett létesítmény alkalmas arra, hogy akár 20 000 embernek helyet biztosítson – állattartással és élelmiszertárolással karöltve. 

Manjanggul Cave

Dél-Koreában, Jejuban található a Manjanggul Cave, ami a világ 12.

leghosszabb lávalépcsőjének ad otthon. A 23 méter széles, 30 méter magas és közel 9 kilométer hosszú, földalatti barlang mintegy 300 000 évvel ezelőtt keletkezett.

Jelentős tudományos örökségnek és igazi értéknek tekintik, mivel kialakulási kora ellenére kiváló állapotban található. Az utat láva cseppkövek, sztalagmitok, hólyagok, hidak szegélyezik, a láva útja könnyedén követhető az egész barlangban. Itt található a világon legnagyobbként számon tartott, megszilárdult, 7,6 méter magas lávaoszlop is.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást