Így fogsz bűvölni a tekinteteddel – 10 szemhangsúlyos smink

Így fogsz bűvölni a tekinteteddel – 10 szemhangsúlyos smink

Címlap / Stílus / Arc / Így fogsz bűvölni a tekinteteddel – 10 szemhangsúlyos smink

A szemhangsúlyos sminkek mindig is a nyár kedvencei voltak, de idén még egy – ha nem is túl vidám okunk van – hogy ezeket részesítsük előnyben. Maszkot még biztos, hogy sokáig és sok helyen kell hordanunk, de attól, hogy így teszünk, még érezhetjük magunkat jól a bőrünkben. Egy vagány smink például, ami a maszk fölött is beragyogja az arcodat, segíthet ebben. Mutatjuk, mik lesznek az idei év trendjei!

Neon színek

Az idei év egyik legnagyobb kedvencei az élénk, neon színek, akár ez a vad sárga, ami sokszor a tusvonal fölé, vagy csak tusvonalként kerül a szempillák vonalába.

Nem kell sokáig satírozgatni, árnyalni, éppen attól működik, hogy ennyire vagány, erőteljes, már-már futurisztikus hatású.

Éppen csak a szemzugban dolgozták el egy kicsit, hogy jobban kinyissa a tekintetet.

 

Bájos ragyogás

Akkor sem kell persze megijedned, ha a klasszikusabb, finomabban nőies sminkeket részesíted előnyben, hiszen egy klasszikus tusvonal soha nem megy ki a divatból.

Halovány barack és szürkéslila árnyalatokkal tudod nagyobbá tenni a szemeidet, ezek kerüljenek a szemhéjadra, az arccsontra és a szemzugba pedig mindenképpen tegyél highlightert, hogy a maszk fölött is érvényesüljön a sminked.

 

Sellőlány

A nyári partik egyik kedvenc sminkje lesz szerintünk ez az élénk színekben pompázó, vibráló szemfesték, ami megbabonáz mindenkit még akkor is, ha az arcod többi részét maszk takarja.

Az alsó szempillák tövébe a szemhéjat fedő szín kerül, és hatalmasra festett pillákkal működik igazán jól a smink.

 

Füstös szem másként

A füstös smink igazi örök klasszikus, de idén nyáron ezt a makeupot is alakítja majd a drámai színekkel dolgozó trend, és simán adhatja az alapszínt egy vagány sárga vagy akár egy neonzöld is.

Még jobban mutat, ha a választott szín egy arcodhoz közeli kiegészítőn, például hajpánton vagy fülbevalón is megjelenik.

 

Seprű szempillák

Finom földszínekkel árnyalták a szemhéjat ehhez a sminkhez, a színből pedig a szemek alá, a külső harmadba is vittek fel.

A kulcs az alapos eldolgozás, nem is annyira színt, inkább csak egy kis árnyékot szeretnél a szemeid köré, hogy még jobban tudjanak érvényesülni a hatalmas szempillák és a hangsúlyos szemöldök, ami egyébként is meghatározza az arcodat, de egy maszk fölött még nagyobb szerepet kap.

 

A narancs az új fekete

A neonszínek hódításával került előtérbe a kifutókon és divatmagazinokban ez a vibrálóan narancsos árnyalat, amellyel, ha ügyesen eldolgozod, akár monokróm makeupot is készíthetsz, azaz egyetlen árnyalat elég a szupertrendi, naplementét idéző sminkhez.

 

Színes tusvonalak

A színes tusvonalak és szempillaspirálok a ’90-es évek végén és 2000-es évek elején egyszer már nagyot mentek, de most ismét reneszánszukat élik.

Pontosan olyan sminkekhez lettek kitalálva, amelyek teljesen natúr hatást keltenek, hogy a szemek körül megjelenő erőteljes szín még drámaibb legyen, így ha egyáltalán nem akarsz a maszk alá sminkelni, elég ezekkel színezni a szemedet, és kész is van a teljes look.

 

Hologram smink

Ha jobban megnézed, nem is olyan feltűnőek vagy erőteljesek a színek, amiket ehhez a sminkhez használtak, a csillogó, irizáló bevonat az, ami mégis olyan látványossá teszi a szemfestéket.

Egy különleges eseményre, például esküvőre remek választás.

 

Éles vonalak

A színes kontúr ennél a sminknél a szem alsó vonalába került, az egyediségét pedig az adja, ahogyan a színt továbbhúzva szinte meghosszabbították az alsó szempillák vonalát.

A lila púdert olyan szabályosan vitték fel, mintha csak vonalzót használtak volna hozzá – ezt egyébként egy arcodhoz szorított papírlappal érheted el – és ez a drámaiság, precizitás az, amitől erős hatást keltenek a most olyan divatos sminkek.

 

Elő a strasszokkal!

Ha valamikor, hát most van létjogosultsága a strasszoknak, gyöngyöknek, felragasztható kiegészítőknek.

Egy vagányabb buliba bátran villogatsz velük, és érdemes nem csak a szemhéjadra, de az arccsontodra is tenni belőlük, a highlighter fölé, mert ezzel még inkább a szemeidre vonod a figyelmet.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást