A Fizioterápia Világnapja: szeptember 8.

A Fizioterápia Világnapja: szeptember 8.

Címlap / Életmód / Egészség / A Fizioterápia Világnapja: szeptember 8.

Minden év szeptember 8-a a Fizioterápia Világnapja. Ez a hatékony és kíméletes módszer a gyógyítás egyik legősibb típusa, amelynek egyes ágai fontos szerepet kapnak a betegségek megelőzésében, gyógyításában és az utókezelésekben egyaránt. Ismerjük meg a fizioterápia legnépszerűbb területeit!

Balneoterápia

A balneológia a gyógyvizekkel, azok felhasználásával és egészségre gyakorolt hatásával foglakozó tudományág.
Ide tartoznak a különböző gyógyhatású források, gyógyfürdők alkalmazása, amely történhet külsőleg (leggyakrabban fürdőként) vagy akár belsőleg, vagyis ivókúra szerűen.

Elektroterápia

Az elektroterápia lényege, hogy az áram segítségével juttatják be a szervezetbe a szükséges hatóanyagokat.
Komoly eredményeket érhetünk el a különböző izomfájdalmak és ízületi problémákból adódó kellemetlen érzés csillapításában, valamint kedvezően befolyásolhatjuk ezzel az érszűkületet és a porckorong problémákat is.

Fototerápia

A fényt és annak pozitív hatásait is számtalan betegségre és problémára alkalmazzák az orvoslásban.
Az infravörös sugárzás hatására gyorsabban és szebben gyógyulnak a sebek, aktivizálódik a keringés és csökken a fájdalom. Egyes látható sugárzások pedig enyhítik akár a legkomolyabb ízületi fájdalmakat is.

Mechanoterápia

A legelterjedtebb mechanoterápiás kezelések a különböző masszázsok és a gyógytornák. Mindegyiknek számtalan változata van, és az egészségünk érdekében nagyon változatosan alkalmazhatóak.
A jól megválasztott mechanoterápiás kezelések segítenek például szinte az összes mozgásszervi probléma leküzdésében vagy a tünetek enyhítésében.

Termoterápia

A termoterápia a hő hatásának alkalmazása az egészségünk érdekében. Olyan eszközök és módszerek tartoznak ide, mint a szaunák, a speciális hőkamrák, vagy mint például a meleg iszappakolások.
A hő alkalmazása reumatikus problémák gyógyításában, de akár rákos betegségek kezelésében is hasznos lehet.

A természet gyógyító energiái

A fizioterápia tehát a természet energiáit használja fel a test gyógyításában, fajtánként eltérő módszerekkel és eszközökkel.
Szinte minden problémára megoldást nyújtanak természethez közeli módon, és gyakorlatilag mellékhatások nélkül. Érdemes tisztában lennünk a hatásaival, és alkalmazni ezeket – és nem csak a Fiziológia Világnapján! 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!