Kikapcsolódás / Szórakozás

10 filmklasszikus, aminek ikonikus végét az utolsó pillanatban írták át

10 filmklasszikus, aminek ikonikus végét az utolsó pillanatban írták át

A Ragyogás

A világ egyik legnagyobb horrorklasszikusa már ment a mozikban, mikor a legendás rendező úgy döntött, hogy az epilógus felesleges. A film úgy végződött, hogy Wendy és Danny a rendőröknek mesélik a velük történt szörnyűségeket, ezt a részt fizikailag vágták ki a kiküldött megbízottak a már mozikba szállított tekercsekről.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói

A filmtörténet talán legjobb párbaja, mikor a karddal mesterien hadonászó ellenfelet Harrison Ford nemes egyszerűséggel lelövi. Eredetileg egy hosszú és kidolgozott kardozós-verekedős jelenetet volt a terv, de Harrison-nak ment a hasa és szörnyen érezte magát. Mivel tudta, hogy képtelen lenne egész nap forgatni, felvetette, mi lenne, ha a karaktere hanyagul lepuffantaná az ellenfelét. A rendezőnek tetszett az ötlet, a többi pedig már filmtörténelem. 

 

Gyűrűk Ura – A király visszatér

Az eredeti terv szerint úgy végződött volna a film, hogy Frodó lerúgja a szikláról Gollamot, bele a forró lávába. Szerencsére Peter Jackson időben belátta, hogy ez a tett Frodó egész karakterére árnyékot vetne, ezért megkérte Andy Serkist, hogy forgassák újra a jelenetet. 

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást