Otthon / Szórakozás

5 film, ami azonnal meghozza a kedved az utazáshoz

5 film, ami azonnal meghozza a kedved az utazáshoz

Ha már te is a nyári utazást tervezgeted, ha azon gondolkodsz, milyen jó lesz majd egy kicsit kiszakadni a mindennapokból, van néhány filmötletünk, amikkel addig is kitöltheted a hétköznap estéket, és még a kalandok tervezgetésére is további inspirációt nyerhetsz.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

A főszereplők Javier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johansson és Rebecca Hall, a rendező Woody Allen, a helyszín pedig a csodálatos Barcelona.

Kell még mondanunk valamit, hogy látni akard ez a filmet?

A romantikus vígjáték másfél óra könnyed, mégis Woody Allentől megszokott minőségű szórakozást kínál, ráadásul közben az Európába érkező amerikai diáklány szemén keresztül a lenyűgöző spanyol vidéket is megcsodálhatod – belekóstolhatsz a helyi művészetekbe, szinte a szádban érzed a kiváló helyi ételek és finom borok ízét, és mire a filmnek vége, azon kapod magadat, hogy repülőjegyeket nézegetsz a mediterrán vidékre.

 

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

A gyönyörű Anne (Audrey Hepburn), egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz.

Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen.

Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak, így találkozik össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel (Gregory Peck).

Az örök város legszebb helyszínein játszódó film hatására te is azonnal úgy érzed majd, hogy legalább egy hétvégére magad mögött akarod hagyni a megszokott életedet, és az olaszok könnyed, finom ételekben, művészetekben és boldog pillanatokban gazdag mindennapjait élnéd.

 

The Endless Summer (1966)

A végtelen nyárról szóló kísérleti dokumentumfilm abból az elképzelésből indul ki, hogy elméletben, ha valakinek elegendő ideje és pénze lenne, folyamatosan utazva a világon mindig „követhetné” a nyarat, így a bolygón körbe-körbe haladva gyakorlatilag végtelenné tehetné azt.

A film ötlete akkor pattant ki Bruce Brown fejéből, amikor egy utazási ügynök megemlítette neki, hogy megdöbbentő módon elutazni a lakhelyéről, Los Angelesből Fokvárosba 50 dollárral többe kerül, mint körbeutazni a földet.

A dokumentumfilm az örök nyár nyomába ered, és a történet végére te is szeretnél bepakolni egy hátizsákba, hogy olyan nomád életet élj, amiben folyton süt a nap.

 

Utazás Darjeelingbe (The Darjeeling Limited, 2007)

A három fivér, Francis, Peter és Jack apja immár egy éve elhunyt, és a testvérek azóta nem látták egymást.

A legidősebb báty elhatározza, hogy ismét összehozza a családot, és erre mi sem tűnik alkalmasabbnak, mint a hosszú, kalandos vonatozás, keresztül egész Indián.

A végcél, hogy felkeressék anyjukat, aki néhány esztendővel korábban minden előjel nélkül elköltözött tőlük és most Patricia nővérként a Himalája lábainál él.

Owen Wilson, Adrien Brody és Jason Schwartzman Wes Anderson összetéveszthetetlenül gyönyörű képkockáin csábítanak egy spontán és egzotikus utazásra, amiben benne van, hogy megváltoztatja az életedet.

 

Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

Ki ne álmodozna néha arról, hogy az unalmas hétköznapok helyett élete kalandjának vág neki?

Így éli az életét Walter Mitty is, aki egy kiadó félénk alkalmazottja.

Fantáziái azonban egy napon valósággá válnak, amikor egy elveszett kézirat nyomába ered, és végre nem csak a képzeletében lesz ő élete főszereplője.

Ez a film azon történetek egyike, amelyek arra inspirálnak, hogy merd megvalósítani azt, amiről addig csak álmodtál, és ne félj rálépni az ismeretlen utakra!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást