5 film, amit mindenképp meg kell nézned a moziban idén ősszel

5 film, amit mindenképp meg kell nézned a moziban idén ősszel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 film, amit mindenképp meg kell nézned a moziban idén ősszel

Szeretnél végre egy kicsit kikapcsolódni és elmenni egy jót mozizni, de nem tudod, hogy pontosan mit is szeretnél megnézni? Aggodalomra semmi ok, hiszen készítettünk egy színes, szélesvásznú listát arról, hogy mire érdemes mostanában beülni!

A kezdő

Ha egy tipikus szórakoztató komédiára vágysz, ideális választásnak tűnik Nancy Meyers új filmje.

A Minden végzet nehéz és az Egyszerűen bonyolult rendezőnője ezúttal egy igen mulatságos alaphelyzettel dolgozik.

A kiégett, 70-es éveiben járó Robert De Niro arra az elhatározásra jut, hogy új életet és szakmát kezd, így gyakornokként belevág a női ruhákat árusító webshopos bizniszbe, ahol persze a szamárlétra aljáról kell indítania.

Ily módon válik a nála körülbelül 40 évvel fiatalabb Anne Hathaway gyakornokává, ami számos humoros helyzetet szül.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Szereted a keserű, ironizáló humort? Akkor ez a film pont neked való, melynek a hangulata talán leginkább a Junóéhoz vagy a Fifti-fiftihez hasonlítható.

A sztori lényege, hogy egy srác, Greg (aki szabadidejében mindenféle paródiát forgat), furcsa kérést kap. 

Egyik nap ugyanis elé áll az anyukája, és elmeséli neki, hogy az egyik ismerős lánynál leukémiát diagnosztizáltak, és megkéri, hogy Greget, lógjon vele picit, hogy felvidítsa.

A fiú a parancsszónak engedelmeskedve igyekszik is, azonban ahogy az lenni szokott, mélyebb kötelék alakul ki a fiú és a lány között, miközben egy filmforgatás is kezdetét veszi

Abszurd alak

Woody Allen egy olyan rendezői személyiség, akire egyszerűen lehetetlen nem odafigyelni.

Éppen ezért minden új filmjét figyelemmel várja a szakma és a nézőközönség is: az Abszurd alak pedig igazán jónak ígérkezik!

Adott Joaquin Phoenix, a kiégett egyetemi tanár, aki gyakran szereti meghúzni a piásflaskát, és nem érdekli már nagyon semmi; plusz a bájos Emma Stone, aki miatt azért a férfi kicsit mégis elkezdi átgondolni a dolgokat.

A film kitűnő alkotásnak ígérkezik, szuper szereposztással.

Suite Française

Michelle Williams és Kristin Scott Thomas neve garancia arra, hogy egy igényes művészfilmre ülhetünk be, mivel mindketten megfontolt szerepválasztásaikról ismertek.

Ez itt sincs másként, hiszen a Suite Française egy érzékeny, izgalmas és fordulatos filmdráma.

A történet a második világháború alatt játszódik, amikor egy francia kisváros német megszállás alá kerül.

Egy fiatal nő kegyetlen, szigorú anyósával él együtt (férje a fronton), és leginkább egy őszinte, emberi gesztusra és egy társra vágyik, amit egyre inkább a házukban megszálló német tiszt személyében kezd meglelni.

Víkend

Bár egyre több cikk jelenik meg arról, hogy a Víkend nem hozza a tőle várt nézői számokat,  mi mégis ajánljuk ezt az új magyar thrillert.

Egyrészt azért, mert magyar alkotás, és mindenképpen érdemes megnézni, mit is hoztak létre az alkotók ezúttal, másrészt pedig egyáltalán nem rossz műfaji filmről beszélhetünk.

Rengeteg a csavar benne (néha már túl sok is), jók a színészek, és szépek az erdélyi tájak!

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást