Rovarirtás házilag: 6 bevált praktika csótány, hangya, szúnyog és moly ellen

Rovarirtás házilag: 6 bevált praktika csótány, hangya, szúnyog és moly ellen

Címlap / Otthon / Háztartás / Rovarirtás házilag: 6 bevált praktika csótány, hangya, szúnyog és moly ellen

Mit tegyél, ha rovarok vannak a lakásban?

Ha csótánnyal vagy házi poloskával találkozol, ne késlekedj, mert nagyon könnyen és nagyon gyorsan szaporodnak. Azonnal vesd be a házi praktikákat, ha pedig egy-két napon belül nem észleled a változást, hívj profi rovarirtót, mielőtt a probléma a fejedre nőne.

Tévhit, hogy az élősködők csak a piszkos lakásokat kedvelik, bármekkora is a tisztaság, a ruhádon, cipődön bekerülhetnek a lakásba, bemászhatnak az ablakon vagy a vezetékek melletti réseken, az viszont biztos, hogy ha nem találnak élelmet, hamarabb odébb állnak.

Ezért az ételmaradékot soha ne hagyd elől, az élelmiszereket pedig tartsd a konyhaszekrényben is légmentesen záródó dobozokban.

Uborka

Nem is gondolnánk, de az uborka, ez a frissítő, hűsítő finomság nem mindenki számára tűnik olyan kívánatosnak.

A csótányok például rettegnek az illatától, éppen ezért, ha ők furakodtak be az otthonodba, bátran vesd be a zöld csodaszert.

A társasházakban a csótányok gyakran a vízvezetékek mellett másznak fel, vagy a konyhaszekrény mögötti falból bújnak elő. Ha kifigyelted, honnan támadnak, csak tegyél a közelbe néhány csík uborkahéjat, és eszük ágába sem jut majd ismét nálad táborozni.

Citrom

Erős illata és a gyümölcssav miatt a citrom szinte mindenféle kellemetlenkedő ellen bevethető, legyen az csótány, hangya vagy muslica, de még a szúnyogokat és a legyeket is távol tartja.

Főzés után a citromhéjat ne dobd ki, hanem egy kevés sóra téve tedd az erkélyre, így nyugodtabb lesz az esti beszélgetés.

Ha a lakáson belül látsz rovarokat, például hangyákat, csavard egy citrom levét a felmosóvízbe, és ezzel töröld fel a lakást.

Érdemes a konyhapultot is lemosni egy kis citromos vízzel, mert nem csak fertőtlenít, a rovarokat is távol tartja az egyébként számukra vonzó területtől.

Sütőpor

Ha nem szeretsz finomkodni, és világosan tudtára kívánod adni például a csótányoknak, hogy veled jobb nem újat húzni, akkor a sütőpor lesz a te fegyvered.

A csótányok ugyanis tényleg szinte bármit megesznek, így van ez a sütőporral is, az azonban a gyomrukban hamar munkába kezd, és a csótányok belső szervei szinte szétpukkadnak tőle. Ezt pedig még egy ilyen elpusztíthatatlannak tűnő lény sem éli túl.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást