Filléres dekorációs ötletek, ha unod a fürdőszobádat

Filléres dekorációs ötletek, ha unod a fürdőszobádat

Címlap / Otthon / Dekor / Filléres dekorációs ötletek, ha unod a fürdőszobádat

A fürdőszoba egy talpalatnyi oázis minden otthonban, ahol feltöltődhetsz, ahol kellemesen indul és kellemesen zárul a napod. De mi van, ha nincs ínyedre jelenlegi helyzet? Egy kis kézügyességgel fillérekből feldobhatod a fürdőszobádat – ehhez adunk most néhány ötletet.

Dekoratív üvegcsék

A fürdőszobában rengeteg a pipereholmi – de miért ne lehetnének ezek önmagukban is a dekoráció részei? Fogj néhány szép formájú, üres üveget, áztasd le róluk a címkét, és töltsd át ezekbe a kozmetikumokat. Ha szeretnéd, előtte le is festheted az üvegeket, hogy még hangulatosabbak legyenek.
Arra vigyázz, hogy olyan kencét ne tölts beléjük, amit például zuhanyzás közben használsz, mert a vizes kezedből könnyen kicsúszik az üveg, a szilánkok pedig balesetet okozhatnak.

Üvegfesték

Igazi bohém vagy, aki szeretné a személyiségét a fürdőszoba falain is megmutatni? Akkor elő az üvegfestékkel, rajzold meg a kedvenc figuráidat, legyenek azok halacskák, tengeri kagylók vagy éppen jóképű szörfösök, aztán ragaszd az elkészült alkotásokat a fürdőszoba csempéire.
Ha van gyerek a háznál, ő külön élvezni fogja az alkotást, és talán még az esti fürdéshez is könnyebb lesz beterelni a fürdőszobába.

Kép forrása: signaturewoodworksllc.com

Tükörfólia

A tükör fontos része a fürdőszobának, ráadásul optikailag nagyobbnak is mutatja a teret. Nem kell azonban feltétlenül üveget vásárolnod, a falra ragasztható tükörfóliát kedved szerint vághatod, így olyan alakzatban, és oda ragaszthatod fel, ahová csak szeretnéd.
Kerülhet belőle az ajtóra, de izgalmas megoldás, ha a zuhanyzó falára is ragasztasz belőle.

Kép forrása: celiajamesinteriors.co.uk

Mozaikok

A mozaik nem véletlenül népszerű dekorációs elem, hiszen a legegyszerűbb fürdőszobának is egy római fürdő hangulatát kölcsönzi.
A csempe sajnos nem olcsó mulatság, ezért ha egy olcsóbb megoldás után kutatsz, te magad is készíthetsz egy kis mozaik dekorációt, ha a fal egy részére öntapadós, mozaik mintázatú fóliát ragasztasz. A vízálló tapétát felrakhatod sávosan, vagy csak egy helyre, például a tükör körüli részre fókuszálva is.

Kép forrása: chrislovesjulia.com

Csempefesték

Unod a régi csempét? Nem kell feltétlenül leverned ahhoz, hogy megújítsd a fürdőt. Olcsóbb megoldás, ha csempefestéket veszel, és ezzel fested át a lapokat. Ha szeretsz játszani, ne fesd át az összes csempét, hanem válassz egy, a meglévő színnel harmonizáló árnyalatot, és sakktábla szerűen színezd a csempelapokat.
Egy lágy pasztell és egy erősebb, karakteresebb árnyalat különösen jól mutatnak együtt.

Szárított virág

A virágok mindenhol jól mutatnak, de a legtöbb fürdőszoba nem alkalmas környezet egy zöld növénynek, hiszen túl magas a páratartalom, és szinte egyáltalán nincs természetes fény.
Szárított virágokból viszont remek kompozíciót készíthetsz: hobbiboltokban bármilyen árnyalatot beszerezhetsz, válogass olyan színeket, amelyek illenek a fürdőszoba meglévő színeihez, majd ezekből készíts kis csokrot, és szúrd egy kaspóba állított habszivacsba. Ha még a fürdőszobai textíliák színét is ehhez igazítod, egyszerű, de annál meghatározóbb dísze lesz a fürdőszobádnak.

Kép forrása: corynnepless.com

Saját készítésű fogasok

Nem kell feltétlenül beérned a boltokban kapható, nem túl mutatós műanyag vackokkal, amikor akasztót keresel a fürdőszobába. Hobbiboltokban kapható gipszformákkal saját akasztót készíthetsz, de a gyerekek megunt műanyag állatait is használhatod: vágd őket ketté, majd az üreges részt töltsd meg egy kevés purhabbal, és ha kell, vágd le a túlfolyó részt, hogy sima, egyenletes felületet kapj, amit fel tudsz majd ragasztani.
Ha szereted a kicsit extrém, glamúros dolgokat, akkor a habbal való kitöltés előtt fújd le az állatfigurákat ezüst vagy arany festékkel, így arany elefántok vagy ezüst lovak tarthatják a törülközőidet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást