5 évet fiatalodhatsz egy mozdulattal: csak egy dolog kell hozzá

5 évet fiatalodhatsz egy mozdulattal: csak egy dolog kell hozzá

Címlap / Stílus / Arc / 5 évet fiatalodhatsz egy mozdulattal: csak egy dolog kell hozzá

A pirosító az egyik legegyszerűbbnek tűnő sminkszer, mégis, ha jól használod, öt évet fiatalíthat az arcodon, ellenben ha rosszul, azzal bohócmaskarává változtathatja a fizimiskádat. Megmutatjuk, hogy válaszd ki és hogyan használd, hogy üde, egészséges, friss hatást keltsen és a legegyszerűbb, legtermészetesebb sminket is feldobja.

Válaszd a megfelelő formátumot

Kezdjük az alapoknál: még a szín kiválasztása előtt döntsd el, hogy por állagú, vagy inkább krémes, zselés állagú pirosítót szeretnél, mindkettőt lehet ugyanis kapni. A zselés, krémes változatokat könnyebb eloszlatni, egyszerűbb természetes hatást elérni velük.

A krém a normál vagy száraz bőrtípushoz ajánlott, zsíros bőrön viszonylag hamar elkenődik. Ha mégsem szeretnél por alapú pirosítót, akkor a krémes helyett inkább gél állagú kencével próbálkozz.

A por állagú pirosító normál és zsíros bőrön is megtapad, és sokáig fent marad.

Pirosító
istockphoto

Milyen szín áll jól nekem?

Világos haj és bőr

A következő lépés az árnyalat kiválasztása: pirosítóból az egészen halovány babarózsaszíntől az élénk pinkig, a narancsos pirostól a bronzos barnásig minden árnyalatot kapni.

Ha a bőröd világos, a hajad szőke vagy világos vörös, a szemed pedig kék, zöld, esetleg szürke, használj meleg, barackos, narancsos árnyalatokat, de jól áll a halvány bronzos, arany szín is. Kísérletezz bátran a pinkkel is!

Sötét haj

Ha a hajad sötétbarna, a bőröd könnyen lebarnul, a szemed pedig szintén sötét színű, esetleg sárga vagy sötétzöld, keress meleg árnyalatú pirosítókat, terrakottát, fahéj vagy korall színeket, ha viszont a hajad sötét, a bőröd pedig világos, válaszd a hűvösebb fuksziát vagy hideg rózsaszín árnyalatokat.

Pirosító árnyalatok
istockphoto

Válaszd meg az eszközt!

Ha megvan a tökéletes pirosító, válaszd ki az eszközt, amivel majd felviszed. A krémes, zselés állagú sminket a legegyszerűbben az ujjbegyeddel tudod eloszlatni, a porhoz viszont szükséged lesz egy ecsetre.

A legjobb egy könnyű, laza szálú és főleg nagyfejű ecset, a pirosítókhoz csomagolt apró seprűket felejts el, ezek teljesen alkalmatlanok. Vedd számításba, hogy minél nagyobb az ecset feje, annál több pirosítót fog felvenni, tehát új ecset használata előtt légy óvatos, mert lehet, hogy sokkal vastagabb rétegben kapod a pirosítást, mint ahogyan megszoktad.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást