A férfiak testbeszéde flörtölés közben

A férfiak testbeszéde flörtölés közben

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A férfiak testbeszéde flörtölés közben

Ha tudod, mit jelentenek az apró mozdulatok, a testtartás, az arckifejezések, jobban megérted mit gondol és mit akar egy férfi.

Ez akkor is hasznos, amikor épp elkezdtek megismerkedni, vagy a flörtölés jeleit próbálod felfogni és a dolgok mögé szeretnél látni.
Ismerkedés közben jobban odafigyelsz a testbeszédre, mert ilyenkor még nem tudod mi rejlik a burkolt szavak mögött.

Flörtölés közben rá tudsz jönni, mennyire érdekled őt. Gyakran az egyetlen módja, hogy megtudd tetszel-e neki, hogy megfigyeled mozdulatait.
Íme néhány általános jel, amelyeket könnyen megfigyelhetsz a férfiakon:

Mosolygás
Ha rádmosolyog és gyakran mosolyra áll a szája, akkor ez jó jel: tetszel neki és jól érzi magát veled.

Szemkontaktus
Ha valaki érdeklődik irántad, nem tud nem rádnézni. Ha a szokásosnál több ideig néz téged, akkor nyert ügyed van.

Csípőre tett kéz
A férfiaknak van egy általános érdeklődést mutató mozdulatuk, a csípőre tett kéz. Lehet, hogy néhány újját a zsebébe vagy az övébe akasztja, a lényeg, hogy a testtartása nyitott és érdeklődést mutat irányodba.

Közelre hajlás
Ha közel vagytok egymáshoz, figyeld meg, hogy a beszélgetés előrehaladtával közelebb hajol-e hozzád. Persze nem arról van szó, hogy zaj van a szobában és jobban akar hallani téged. Az ok nélkül való közelebbre kerülés azt jelenti, szeretné megosztani veled a személyes terét.

Érintés
Egy másik ok, amiért közelebb szeretne kerülni hozzád, hogy meg tudjon érinteni. Ha már keze a kezeden van, akkor a testbeszéd már nem szorul magyarázatra. Lehet kevésbé kifinomult, és a válladra, derekadra teszi a kezét. Bármely ok, amiért hozzád érhet egy jel, amelyet értened kell.

Ruhaigazítás
A férfiak nagyon kevés figyelmet fordítanak külsejükre, ellentétben a nőkkel. Ezért ha megigazítja a nyakkendőjét, ingét vagy kiegyenesíti a kabátját, akkor jó benyomást szeretne tenni rád.

Keresztbetett kar
Ha egy férfi keresztbeteszi a karját a mellkhasán, azt jelenti, nem fogékony a beszélgetésre, és úgy tűnik nem érdekli a téma.

Nyugtalan mozgás
Ha azt veszed észre, hogy egy férfi nem találja a helyét és beszélgetés közben izeg-mozog, valószínüleg unatkozik. Az nyugtalan mozgásnak több formája lehet:

körülnéz a helyiségben ahelyett, hogy rád figyelne megérinti a lábát áthelyezi a súyát egyik oldalról a másikra gyakran nézi az óráját vagy a mobiltelefonját

A szemöldök
Ezt a testbeszédet nem könnyű észrevenni, mert nagyon gyors mozdulatról van szó. Ha a szemkontaktus után felhúzza a szemöldökét, azt jelenti érdeklődik. Ha összehúzza, akkor nemtetszését fejezi ki.

Izomfeszítés
Nem azt jelenti, hogy a bodybuilderekhez hasonlóan az ő bicepsze is elkezd mozogni. A férfiak ha le szeretnének nyűgözni egy nőt, egyes izmaikat jobban megfeszítik, mint egyébként.

Megérinti az arcát
Ha tetszel neki, akkor gyakran meg fogja érinteni az arcát. Ezt azért teszi, mert izgatott és mert megnyugtatja őt. Ha vonzalmat érzünk, az arc egyes részei érzékenyebbé válnak. Példák az arc érintésére:

az ujjaival megérinti az arccsontját meghúzza vagy megérinti a fülét az állát masszírozza megérinti az ajkát többet kortyol az italából

Ha figyelmes beszélőpartner vagy, értesz a jelekből és bátorságot meríthetsz a továbblépésre vagy akár visszavonulót is fújhatsz. A férfiakat nem olyan nehéz olvasni, csak a jelekre kell figyelned, így anélkül is tudod mit gondolnak, hogy megkérdeznéd tőlük.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást