Tanulmány: elég, ha vonzónak lát a férjed és máris csinosabb leszel

Tanulmány: elég, ha vonzónak lát a férjed és máris csinosabb leszel

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Tanulmány: elég, ha vonzónak lát a férjed és máris csinosabb leszel / 2. oldal

Kiderült: nem az egészségünkért, hanem a partnerünk megtartásáért diétázunk 

… ráadásul akkor is, ha ez a férj részéről egyáltalán nem kívánság, követelés. A szakértők hipotézise az volt, hogy a kevésbé vonzó feleségek tudat alatt, vagy tudatosan, de megpróbálják „megbékíteni” férjeiket. Más szinten igyekeznek kompenzálni „hiányosságaikat”. Megtudhattuk, hogy azok a nők, akik kevésbé felelnek meg az ideálnak, nagyobb eséllyel kezdenek fogyókúrába.

Kiderült, sokkal gyakrabban diétáznak akkor, ha vonzó férjük van. Ezt a kérdést viszont a férfiak sokkal lazábban kezelik, ők ugyanis nem a partnerük vonzereje (vagy éppen annak hiánya) alapján étkeznek. 

Tania Reynolds, a tanulmány egyik szerzője elmondta, hogy „az eredmények azt sugallják, a fizikailag vonzó férj negatív következményekkel járhat a feleség énképére, különösen akkor, ha a hölgy nem kifejezetten vonzó, mindenki számára feltűnő jelenség”. 

Ezek a tanulmányok azért is olyan fontosak, mert betekintést engedhetnek abba is, miért olyan gyakori probléma manapság az étkezési zavar, miért virágzik a fogyókúra-ipar. A karcsúvá, vonzóvá válás sok nő számára nem csak azt jelenti, hogy elismerést zsebelnek be a környezetükből. Rengetegen vannak, akik valószínűleg tudat alatt, de így próbálnak megfelelni a partnerüknek, azaz lényegében életben tartani a házasságukat, párkapcsolatukat. 

„A kutatás azt sugallja, hogy a társadalmi tényezők komoly szerepet játszanak a nők étkezési szokásaiban, zavaraiban” – teszi hozzá Reynolds.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást