Férfi mellény – praktikus ruhadarab a mindennapokban

Férfi mellény – praktikus ruhadarab a mindennapokban

Címlap / Stílus / Divat / Férfi mellény – praktikus ruhadarab a mindennapokban

A mellény egy igazán praktikus aláöltözet, illetve átmeneti felöltő lehet a hűvösebb időkre. Hordható zakóhoz vagy önmagában is póló felett. Egyaránt felvehetjük sportos, elegáns vagy utcai öltözethez is, annak stílusától függőek. Ám nem csupán átmeneti öltözékről beszélünk. Akár még nyári éjszakákon is tökéletes viselet lehet a hidegebb időben. (x)

Bőr, textil vagy farmer?

A férfi mellény választéka igazán széles. Gyakorlatilag nincs is olyan stílus, amihez ne kapnánk megfelelőt, ezért biztosan akad köztük bárki ízléséhez megfelelő. Milyen mellényt válasszunk univerzális viseletnek? Az egyik fő szempont az anyagválasztásban rejlik. Aki kedveli a félelegáns vagy elegáns megjelenést, annak egy bőrből készült mellény telitalálat lehet. A sötétbarna vagy fekete, letisztult vonalvezetésű darabok jól mennek az üzleties megjelenéshez, viszont ugyanúgy viselhetőek a hétköznapokon is. Természetesen itt nem a motoros stílusú bőrmellényekre kell gondolni. Rengetegféle klasszikus, univerzálisan hordható modellt lehet kapni, ami bőrből készült. Aki viszont nem kedveli ezt az alapanyagot, annak egy vászonmellény lehet az igazi megoldás – hacsak nem valamiféle fiatalos underground stílust követ. Utóbbi esetben igazán menő steppelt mellényeket is kapni. Hasonlóan jó választást jelenthet egy farmermellény is a mindennapokra. Ha feketét vagy sötétkéket választunk, akkor az már egy félelegáns, üzleties szetthez is passzolhat. A farmerkabátok és mellények ráadásul az idei szezonban újra aranykorukat élik – tehát kivételesen divatosnak számítanak mostanság.

Mellény – bármely alkalomra

A különféle mellényeknek van egy óriási előnye: azok számára is tökéletes megoldást jelentenek, akik szeretnének kicsit takarni a hasukból. Ing felett viselve nem melegít annyira, hogy leizzadjunk tőle, viszont jól eltakarja az előnytelen hasi vonalakat. Emiatt pedig bármely alkaton nagyon jól mutat. Ha túl vékonynak tartjuk magunkat, akkor testesebb, például egy bőr mellénnyel ki tudjuk egyenlíteni az alkatunkat. Magasaknak és alacsonyaknak is remek megoldást jelent, ha megfelelően választjuk meg. A rövidebb, derékig érő mellényfazonok például kifejezetten nyújtják az alakot, amíg a hosszított verziók kurtítják azt. Vagyis a mellény egy olyan ruhadarab, amely bárki számára előnyös lehet a megfelelő fazonban. Létezik belőle továbbá karcsúsított változat is, ez a fazon pedig kivétel nélkül jól mutat mindenkin. Viszont ha ódzkodunk a karcsúsítástól az alkati tényezőkből kifolyólag, akkor bátran választhatunk az A-vonalú vagy az egyenes szabású mellények közül is. Milyen színű mellényt válasszunk alkatunkhoz? Jó hír, hogy egy olyan típusú ruhadarabról beszélünk, aminél a teltebb uraknak sem kell kompromisszumokban gondolkodnia. Ők is egész nyugodtan viselhetnek világosabb színeket. Ennek a kiegészítően ugyanis a slankító képessége nem a színekben rejlik. A mellény megtöri a felsőtesten található ruházatot, ami olyan optikai hatást kelt, mintha két keskenyebb forma alkotna egy nagyobbat – tehát rendkívül jól vékonyít.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!