Ezek a férfi szakállak tetszenek a leginkább a nőknek

Ezek a férfi szakállak tetszenek a leginkább a nőknek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezek a férfi szakállak tetszenek a leginkább a nőknek

Bár a férfiak több tucat módon formázhatják, vághatják, és más módon tarthatják fenn az arcszőrzetüket, van egy sajátos megjelenés, amely segíthet abban, hogy vonzóbbnak tűnjön a férfi nők számára. Most kiderülhet, melyik arcszőrzet a legvonzóbb a nők számára

„A nők szeretik a dús borostát a férfiakon”

Az Evolution and Human Behavior című lapban, 2013-ban megjelent tanulmányának célja annak meghatározása volt, hogy milyen arcszőrzet vonzó a nők számára. Az Új-Dél-Wales-i Egyetem Evolúciós és Ökológiai Kutatóközpontjának kutatócsoportja közel 400 nővel folytatott le felmérést, hogy áttekintsék és értékeljék 10 férfi fényképét a vonzerő szempontjából.

Mindegyik modell négy különböző típusú arcszőrzetet mutatott be: simára borotvált, minimális borosta, dús borosta és teljes szakáll. A tanulmány szerint a nők a dús borostával rendelkező férfiakat találták a legvonzóbbnak.

Szakállas férfi tornázik
istockphoto

„De a legkevésbé vonzónak a könnyebb, minimális borostával rendelkező férfiakat találták”

A borosta növekedésének azonban van egy tudománya.

A tanulmány szerint a nők a kisevv borostával rendelkező férfiakat a legkevésbé sem találták vonzónak. A nők számára legvonzóbb a sűrű borostát a férfiak 10 napig növesztették.  Azok a férfiak, akik 5 napig növesztették arcszőrzetüket és csak „foltokban” jelent meg a borosta, nem tetszettek a nőknek. A tanulmány szerint a nők a simára borotvált arcú férfiakat tették a második legvonzóbbá.

„Lehetséges, hogy ezek a negatív értékelések tükrözik a „foltos” borostával szembeni diszkriminációt, és arra utalnak, hogy a sűrűség és az eloszlás küszöbértéke szükséges lehet ahhoz, hogy a szakáll vonzó jelként funkcionáljon” – állapították meg a kutatók a tanulmányban. Más szavakkal, a foltos szakáll nem igazán vonzó a nők számára.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást