Furcsa, de nagyon is igaz: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Furcsa, de nagyon is igaz: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is

Címlap / Életmód / Lélek / Furcsa, de nagyon is igaz: ahogy felnősz, úgy változik meg a karácsony is / 2. oldal

Míg gyerekként az ajándékok csigázták fel a figyelmedet, addig felnőttkorodban már téged is az érdekel jobban, hogy a többiek mit szólnak a meglepetésekhez. Mert rájössz arra, hogy bár kapni jó érzés, adni még sokkal jobb.

A karácsony stresszes oldala

Amikor kicsi voltál, biztosan te is lelkesen készültél az ünnepekre, és meglepted a szüleidet saját készítésű rajzokkal. Felnőttként ez már sokkal nehezebb, hiszen kitalálni a tökéletes ajándékot (elfogadható áron), és ezt megszerezni nem egyszerű feladat. Sőt, sokak számára ez roppant stresszes, hiszen bonyolult időt találni a vásárlásra, a tömött plázákban a legtöbben pedig hamar fel is adják.

Arról nem is beszélve, hogy az évnek ezen szakaszában költünk a legtöbbet. Újabb díszekre van szükség, az ételek hozzávalóira, csomagolópapírra; sokan egy idő után szinte nem is merik megnézni a számlájukat, mert tudják, nagyon alacsony összeg köszön vissza rajta.

Emiatt az ünnepi szezonnak lett egyfajta negatív hangulata is. Nem csak arra tudunk gondolni, hogy milyen klassz lesz pihenni és jókat enni; arra is kell gondolnunk, hogy mit főzzünk, hogyan férünk el mind az asztalnál, mikor lesz időnk mindezt elkészíteni, és hogy mennyi pénzt költhetünk még.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást