6 fellépő, akit látnod kell a Sziget negyedik napján

6 fellépő, akit látnod kell a Sziget negyedik napján

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 6 fellépő, akit látnod kell a Sziget negyedik napján

Skót rock, indie-posztpunk, tamburazenekar és egy kis magyar alternatív csemege – ezeket gyűjtöttük össze neked a 2013-as Sziget Fesztivál negyedik napjára, augusztus 10-ére, azaz szombatra!

The Fratellis

A Fratelli „tesók” jól hangzó vezetékneve háromtagú skót rockbandát takar, akik az indie, a garage és az alter blues műfaját viszik tovább. A rock’n’roll szerelmesei imádják őket, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közönség többi részét is megmozgassák.
Most fog megjelenni harmadik albumuk We Need Medicine („Nekünk gyógyszer kell”) címmel, amelynek legjobb számait bemutatják a Szigeten. A Chelsea Dagger és a Baby Fratelli című dalokkal melegíts be! A Pop-Rock Nagyszínpadot 17:45-től hódítják meg.

Editors

A „Szerkesztők” birminghami indie-posztpunk csapata elsősorban a sötét tónusokat kedveli, melyek alá sodró lüktetésű alapot tesz. Érdekességük, hogy szerzeményeik egyszerre alternatívak és slágeresek A négy fiú 2005 óta nyomja együtt, és munkásságukra nagy hatással volt többek között a vasárnap fellépő Franz Ferdinand és a U2 is.
Ha a YouTube-on jársz, Blood és Papillon című nótáikat ne hagyd ki! 19:30-tól veszik be a Pop-Rock Nagyszínpadot.

Mika

A libanoni származású Michael Holbrook Penniman pop, indie és soft rock műfajban nyomja. 2006-os Relax című slágere után „új Craig Davidet” akartak belőle formálni a zeneipari fejesek, de ez nem volt ínyére. Alternatív irányba mozdult a mainstream helyett, és nem bánta meg.
Eddig három albumot jegyez, amelyek közül a legutóbbi tavaly jelent meg, The Origin of Love címmel. A Grace Kelly-t és a Kick-ass-t mindenképpen hallgasd meg tőle, mielőtt elmész a Pop-Rock Nagyszínpadon 21:30-kor kezdődő koncertre!

Söndörgő

A forradalmi hangzásvilágú együttes 1995-ben alakult Szentendrén. Céljuk, hogy mai köntösbe bújtassák a népzenét. Tamburazenekarként határozzák meg magukat, de a balkáni hangzásvilág sem áll tőlük távol.
A Söndörgő & Ferus Mustafov In Concert című lemez léptette be őket a nemzetközi világzenei életbe. Legújabb korongjuk, a Lost Music of the Balkans pedig még jobban felpörget – és nem mellesleg 60 országba jutott el. A srácok a Világzenei Party Nagyszínpadon várnak 18:15-től.

Dub FX

A harmadik ikszet idén betöltő Benjamin Stanford védjegye a gazdag hangzású utcai élőzene. Az ausztrál srác hamisítatlan YouTube-sztár, akinek a népszerűsége nem csupán egy-két videóra korlátozódik, és tulajdonképpen újraformálta a műfajt, amiben tevékenykedik.
Technikájában kulcsszerephez jut az effektpedál és a live looping. A Flow és a Wandering Love című szerzeményeire keress rá, mielőtt megnézed a Party Arénában 19:30-tól!

Subscribe

A héttagú magyar csapat THC néven alakult 1999-ben, de az ezredfordulót már Subscribe-ként köszöntötték. Virtuózként száguldoznak a műfajok között, elsősorban a metál, a hardcore, a jazz és a komolyzene ihleti meg őket. Eddig négy albumot jegyeznek, és a közönség imádja a látványos színpadi elemeiket.
A jól öltözött stílusnak ne dőlj be – minden fellépésnek izzadós ugrálás a vége! Anxiety című számukkal teheted magadévá a koncert alaphangulatát, mielőtt 22:00-kor elsétálsz a Magyar Zenei Színpadhoz.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást