Otthon / Szórakozás

6 fellépő, akit látnod kell a Sziget második napján

6 fellépő, akit látnod kell a Sziget második napján

Pörgős rap, vidám ska-punk, arab dallamok, diszkó és egy nagy adag lázadó rock. A 2013-as Sziget Fesztivál második napjára, augusztus 8-ára, tehát csütörtökre is összeállítottunk neked egy ütős programot!

Dizzee Rascal

A 27 esztendős brit rapper Londonból érkezik, de ritmusérzékét elsősorban ghánai és nigériai felmenőinek köszönheti. Tiniként csöppent a szakmába, 2000 óta számon tartják a hip-hop palettán. 2003-ban – igen, mindössze 17 évesen – saját lemezkiadót alapított Dirtee Stank Recordings néven.
Szédítő iramban pörgő nyelvét hallhatod például a The Power és a Dirtee Disco című számban. A Pop-Rock Nagyszínpadon partizhatsz rá 17:45-től.

Ska-P

A ska-punk műfaj madridi nagykövetei életvidám muzsikát hoznak a Szigetre. Nevüket escape-nek kell ejteni, ami szökést, menekülést jelent – elsősorban a szürke hétköznapok elől. A jelenleg nyolctagú együttes 1994 óta űzi az ipart.
Ez idő alatt 8 albumuk jelent meg, most jön ki a kilencedik, 99% címmel. Keress rá a Gira Lágrimas y Gozos-ra és a Welcome To Hellre a melegítéshez! A Pop-Rock Nagyszínpadon 19:30-tól láthatod őket.

Biffy Clyro

Nem túlzás azt állítani, ők napjaink legjobb brit koncertzenekara. A fesztiválok szívét-lelkét jelentik, és biztos, hogy a Szigeten sem fognak csalódást okozni. Skóciából érkeznek, és 1995 óta zenélnek.
Eddig 6 nagylemezt jelentettek meg, a legutóbbit Opposites címmel idén januárban, s utána el is nyerték a legnívósabb brit együttesnek járó díjat. A Black Chandelier és a Many of Horror kötelező YouTube-gyűjtőmunka! A Pop-Rock Nagyszínpadon 21:30-kor foglalják el.

Rachid Taha

Az 54 esztendős francia-algériai zenész rai és rock műfajban nyomja, de a kilencvenes években a techno is nagy hatással volt a munkásságára. Szövegeiben kiáll a demokrácia és a tolerancia mellett, illetve a rasszizmus ellen. Mostanáig 17 lemeze jelent meg, az átütő sikert az arab népdalokat feldolgozó 1998-as Diwan hozta el.
A kritikusok szerint idén tavasszal pályája csúcsához érkezett a Zoom című koronggal. A Rock El Casbah gondoskodik róla, hogy jó hangulatban érkezz a fesztiválra! Rachid 21:30-kor lép a Világzenei Nagyszínpadra.

Nicky Romero

A holland DJ-vel David Guetta, Calvin Harris, Avicii, Fedde le Grand és Tiësto is szívesen dolgozik együtt. A mindössze 24 éves srác 2008 óta tevékenykedik lemezlovasként, s rövid ideig Kanadában is élt.
Toplistás dalai közé tartozik a Toulouse, a Like Home és a Symphonica, de Avicii I Could Be The One-jának elkészítésében is részt vett. Ha korábbi számaira is kíváncsi vagy, keress a Funktion One-ra vagy a Ducktale-re! A Party Arénában 01:00-tól vár téged.

Bad Religion

A kaliforniai punk rock banda 1979-ben alakult, amikor a helyi tévécsatornák még folyton vallási műsorokat sugároztak. A lázadó fiataloknak elegük volt a médiából folyó erkölcsi tanításokból, ezért „rossz vallás” néven összehoztak egy zenekart.
Énekesük, Greg Graffin időközben doktori fokozatot szerzett, a gitáros Brett Gurewitz-cel pedig a tagváltások közepette is képes az egységes stílus megőrzésére. A True North vagy a Wrong Way Kids című számmal gyúrhatsz az A38 Színpadon 23:30-kor kezdődő koncertjükre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást